Home Zanimljivosti Zlatni pir Ljubice i Marijana Musića

Zlatni pir Ljubice i Marijana Musića

SHARE

Najbolje vrijeme da nekome kažeš hvala za sve – jest ova prigoda. Prigoda 50. obljetnice braka. Veliko hvala za postojanje, za 50 zajedničkih godina koje su donosile ljubavi, blagoslove, iščekivanja, tuge, radosti. 50 godina životnih mudrosti protkanih u svaku sekundu življenja. To su naši roditelji ostvarili i imaju. Oni su naš temelj iz kojega je nikla savršena građevina, tvrđava. Neuništiva. Velika i ponosna.

Vaših uzdignutih osam stupova koji su neodvojivi. Svaki vezan istom niti vodiljom.

Vaša gradnja je uvelike tražila žrtvu, strpljenje, vjeru i imali ste ih. Nadvladali ste sve prepreke koje su vam stajale na putu, niste se štedjeli. Vjerujem da ništa nije bilo uzalud. Ostvarili ste čudo. Dobili ste osmero djece koji su zahvalni što ste im upravo vi bili kamen temeljac. Uzvraćeno vam je najvećom ljubavi koja je nemjerljiva. Brigom, strepnjom, nježnošću.

Tko još to može nadvladati?! Stajati pored vas i znati da nikada nećete biti ponosniji jer uz vas stoje vaših osmero djece, jedanaest unučadi i tri praunuke, bogatstvo koje malo tko posjeduje. Koliko samo ljubavi na jednom mjestu.

Dragi roditelji, srce nam je puno ponosa na vaš uspjeh ali i bojazni znajući da godine odmiču i donose sa sobom svoje početke i završetke. Srce jače zakuca kada osjeti da bi se žila kucavica mogla utišati, da bi se temelji mogli poljuljati, ali se i utješi na pomisao da je sve ovo jače.

Korijen ovoga našega stabla je najnježnija majka i najbrižniji otac koji su pustili da njihova krošnja bude najljepša i najgušća. Najnježnija majko, prepuna ljubavi, budi uvijek naša zvijezda vodilja koja ce nam obasjati put kada se tama nađe pred nama. Budi uvijek majčinski zagrljaj koji nas rado poziva na zajedništvo. Oče, budi uvijek strog i pravedan da nikakva sumnja ne uništi ono što si gradio. Budi okrilje ispod kojeg ćemo se uvijek skloniti.

Oče i majko, danas vam kažem HVALA za sve, za godine utrošene stvarajući ljude od nas. Ponosno i gordo stojimo zagrljeni i prkosimo svim silama koje su nam nametane da nas sruše, ali nikada nisu uspjele. Stoga želim zahvaliti dragome Bogu što je ova obitelj baš moja!

U spomen proslave 50. obljetnice braka Ljubice i Marijana Musića iz Brišnika, 21.7.2019.

Vaša Ivana Kopilaš www.tomislavcity.com