Home Crna kronika Djevojka 24-godišnjeg mladića, koji je preminuo u Tučepima: ‘Taknuo je šipke trampolina,...

Djevojka 24-godišnjeg mladića, koji je preminuo u Tučepima: ‘Taknuo je šipke trampolina, tresla ga je struja 5-6 sekundi’

SHARE

Nije istina da je moj momak dirao zvučnik, popravljao ga, to mogu govoriti samo osobe koje nisu bile tu. Cijelo vrijeme smo bili zajedno, stajala sam kraj njega, nastradao je dok je pokušavao upozoriti roditelje dvoje malene dječice koji su bili u trampolinu… – kaže nam djevojka 24-godišnjeg J.I., iz mjesta Bobota kod Vukovara, koji je preminuo u Tučepima u ponedjeljak oko 20.30 sati. Iako rezultati obdukcije još nisu stigli do splitskog tužiteljstva, pretpostavlja se da je mladić nastradao od strujnog udara.

Njih dvoje, djevojka je također iz Vukovara, dolaze godinama “na sezonu”. U Makarskoj su bili prije četiri godine, a posljednje tri radili u Tučepima. Naša sugovornica govori kako je došlo do tragedije, još uvijek pod stresom od svega.

– Dakle zvučnik nema nikakve veze s nesrećom. Bilo je puno djece, svi su skakali. Mi smo stajali kraj šanka, tamo gdje nam je bila kasa. Dvije male djevojčice, od dvije i pol godine, trebale su skakati odmah kraj vrata jer su bile jako malene. Njihovi roditelji su ušli s njima na trampolin kako bi ih držali na oku, a Joca im je htio reći da mogu ostati na trampolinu jer su curice stvarno bile premale. Vidjela sam da otac jedne curice nije čuo, a kako je to vidio i moj momak, nagnuo se prema njemu na ulazu u trampolin da mu kaže glasnije te je dotaknuo šipke s obje ruke. Tu ga je “stresla” struja, pet-šest sekundi je to trajalo dok ga nisam krenula maknuti, odvojiti, od tih šipki, iako je netko povikao da ga se ne dira. A onda su i drugi priskočili u pomoć… – prepričala nam je Sara.

Dodaje kako je iskaz dala policijskim istražiteljima koje je zanimalo što se dogodilo. Pojasnila nam je i kako su od susjedne igraonice produžnim kabelom “uzimali” struju jer su držali da je dopušteno, odnosno tako im je barem rekao njihov šef.

Sve stvari, trampolin, kabeli, zvučnik, još se nalaze na mjestu nesreće dok se ne okonča kriminalističko istraživanje. Iz splitske policije su nam potvrdili kako obrada slučaja još nije dovršena, još nije formalizirana sumnja u odgovorne za tragediju koja je uzela život mladića, a posljedice su mogle biti još katastrofalnije kad se prisjetimo kako je trampolin bio pun djece.

Neslužbeno smo pak doznali da su neki od strujnih kabela koji su prolazili ispod trampolina bili “ogoljeni”, odnosno materijal kojim su obloženi je na mjestima dotrajao pa se to spominje kao mogući uzrok nesreće. Okolnosti tragedije nije nam mogao razjasniti niti šef dvoje mladih Vukovaraca. Kontaktirali smo ga nedugo nakon njegovog iskaza u makarskoj policiji, samo nam je rekao da je u šokiran te da “niti zna, niti može reći bilo što”.