Home Crna kronika Državljanka BiH uhićena u međunarodnoj akciji Familia

Državljanka BiH uhićena u međunarodnoj akciji Familia

SHARE

Policija u Srbiji je, u okviru međunarodne akcije “Familia”, uhitila jednu osobu iz Sremske Mitrovice i državljanku BiH zbog trgovine narkoticima, priopćeno je danas iz Ministarstva unutarnjih poslova /MUP/ Srbije.

U priooćenju je navedeno da su uhićene osobe iz Sremske Mitrovice čiji su inicijali D.L. /46/ i državljanka BiH čiji su inicijali N.Č. /26/, zbog sumnje da su izvršili kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet droge i udruživanje radi vršenja kaznenih djela.

Iz MUP-a su naveli da je osumnjičenima određen pritvor do 30 dana.

U ovoj međunarodnoj akciji, koju su vodile policije Srbije, Hrvatske i Češke u suradnji s kolegama iz Švicarske, Kine, Francuske, Belgije, Slovenije i Italije, a u koordinaciji Europola, DEA i Frontexa, zaplijenjeno je 1.024 kilograma kokaina.

“Zaplijenjeno je i dva milijuna eura i skupocjeni predmeti u vrijednosti većoj od milijun eura, dok je ukupno uhićeno 16 osoba, među kojima su i dvojica srpskih državljana”, navedeno je u priopćenju.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije doprinijeli su operativnim radom i uhićenju u Hong Kongu četiri člana ove organizirane kriminalne grupe, od kojih je jedan državljanin Srbije, a tom prilikom zaplijenjen je 421 kilogram kokaina.

“Značajan doprinos srpska policija dala je i u identifikaciji i uhićenju trojice osumnjičenih u Švicarskoj koji se terete da su sudjelovali u transportu kokaina iz Južne Amerike u Europu, a tom prilikom u Baselu je zaplenjeno više od 600 kilograma kokaina”, navedeno je u priopćenju.

U priopćenju je navedeno da je policija, prilikom pretresa iznajmljenih stanova u Beogradu koje je koristio crnogorski državljanin čiji su inicijali M.D, a koji je uhićen u Švicarskoj, pronašla i zaplijenila veću količinu novca različitih valuta i apoena, automobil “audi A8”, 10 luksuznih ručnih satova, krivotvorene dokumente, četiri pištolja, prigušivač, devet mobilnih telefona i manju količinu marihuane.