Home Crna kronika Određen pritvor bivšem policijskom službeniku Specijalne policijske jedinice MUP-a RH

Određen pritvor bivšem policijskom službeniku Specijalne policijske jedinice MUP-a RH

SHARE

Općinski sud u Širokom Brijegu odredio je danas pritvor do 30 dana Josipu Menalu (1977.) iz Čapljine osumnjičenom zbog produljenog kaznenog djela Iznude u pokušaju.

Pritvor je određen zbog opasnosti od bijega osumnjičenika jer postoji više uhidbenih naloga iz EU i mjera za uhićenje iz Republike Hrvatske, što ukazuje na opasnost od bijega i pred pravosudnim organima u BiH. Također, pritvor je određen i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela zbog ranije osuđivanosti.

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu zatražilo je određivanje pritvora Josipu Menalu, zbog osnovane sumnje da je u vremenskom periodu od 11.7.2019. do 15.7.2019., u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, ozbiljnom prijetnjom po život i tijelo I.Š. i njezinog maloljetnog djeteta, istu prisilio da 16.7.2019. godine dođe u Posušje i preda mu novac u iznosu od 250.000,00 Eura, što je ista i učinila, ali nije došlo do predaje novca. Nakon toga ponovno joj je slao SMS poruke prijetećeg sadržaja, zbog čega je oštećena sve prijavila PU Zagrebačka i Federalnoj upravi policije.

Osumnjičeni je uhićen dana 25.7.2019. godine u okviru realizacije operativne akcije „KRUPA“ koju je provela Federalna uprava policije u suradnji sa MUP-om RH, a pod nadzorom Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu, izjavio je za ABCportal.info Josip Aničić, Županijski tužitelj Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu