Home Crna kronika Policija uhitila ženu za koju se sumnja da je podmetnula požar kod...

Policija uhitila ženu za koju se sumnja da je podmetnula požar kod Šibenika

SHARE
Policija je objavila da je u nedjelju uhitila žensku osobu za koju se sumnja da je podmetnula požar u Dubravi kraj Šibenika.

“Vezano uz požar koji je jučer, 27. srpnja oko 13:30 sati izbio na području šibenske Dubrave obavještavamo kako je provedenim očevidom policija utvrdila da se radi o namjerno izazvanom, odnosno podmetnutom požaru. Predanim radom i temeljem saznanja prikupljenih očevidom, policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske suzili su krug osumnjičenih osoba te tijekom popodneva uhitili žensku osobu koju dovode u izravnu vezu s izazivanjem požara.Nad njom se provodi kriminalističko istraživanje, a o rezultatima istraživanja šibenska policija pravovremeno će upoznati javnost kad se steknu svi uvjeti za to”, stoji u priopćenju PU Šibensko-kninske.

Uhićena je otprije poznata policiji te je već bila uhićivana zbog podmetanja požara. Dnevnik Nove TV, pak, neslužbeno je doznao da su na požarištu pronađene kocke za potpalu.

Policija je već u nedjelju ujutro izvijestila kako ima neka saznanja vezana za podmetanje najvećeg ovogodišnjeg požara.“Od jutros intenzivno radi služba kriminalističke policije koja istražuje uzroke požara”, rekao je Kostanić dodavši kako je ljudski čimbenik kod požara na otvorenom prostoru itekako prisutan. Naglasio je kako je to većim dijelom nepažnja i dodao kako uvijek postoji mogućnost namjernog zapaljenja pa u tom smjeru ide istraga koja je upravo u tijeku. Neka konkretna saznanja držimo za sebe, za našu službu, ali direktna obradba je počela, istaknuo je Načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić.

Požar kod Šibenika gorio je cijelu noć i u nedjelju ujutro je stavljen pod kontrolu. Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković rekao je kako je po prvoj procjeni u požaru koji je bjesnio od subote oko 13.30 izgorjelo oko 900 hektara površine.

Lakše su ozlijeđena četvorica vatrogasaca. Riječ je ozljedama koljena, ruke, opeklinama lica i udisanju dima, ali nitko od njih nije životno ugrožen jer su sve ozljede lakše i svima je na vrijeme pružena liječnička pomoć.

Autocesta A1 bila je u dva navrata u subotu navečer zatvorena za sav promet u oba smjera između čvorova Pirovac i Vrpolje, a evakuirano je oko 50 stanovnika i turista, koji su se jutros oko 8 sati vratili svojim kućama.

R.I. /Foto:pxll