Home Crna kronika Seksualno iskoristili 14-godišnju djevojčicu, žrtva jezivu istinu otkrila u školi

Seksualno iskoristili 14-godišnju djevojčicu, žrtva jezivu istinu otkrila u školi

SHARE

Vijeće Vrhovnog suda je u ovom predmetu prihvatilo žalbu odbrane Mirze Marušića koji je istom presudom Okružnog suda u Doboju, iz studenog prošle godine, također osuđen na osam godina zatvora. Postupak protiv njega je vraćen dobojskom sudu na novo suđenje

BANJA LUKA – Vrhovni sud RS-a pravomoćno je osudio Elmedina Talića i Adnana Hasanovića iz Zavidovića na po osam godina zatvora zbog kaznenog djela obljuba nad djetetom mlađim od 15 godina.

– Odbijene su žalbe njihovih branitelja i potvrđena presuda Okružnog suda u Doboju, potvrđeno je Faktoru u Vrhovnom sudu.

Vijeće Vrhovnog suda je u ovom predmetu prihvatilo žalbu obrane Mirze Marušića koji je istom presudom Okružnog suda u Doboju, iz studenog prošle godine, također osuđen na osam godina zatvora. Postupak protiv njega je vraćen dobojskom sudu na novo suđenje.

Trojka se teretila da su u kolovozu 2017. godine, u večernjim satima, na području Doboja, imali seksualni odnos s djevojčicom od 14 godina. Prema optužnici Okružnog javnog tužiteljstva Doboj, djelo su počinili u međusobnom dogovoru i bili su svjesni godišta oštećene. Neposredno nakon njihovog uhićenja, u travnju 2018. godine, objavljene su informacije da su trojica optuženika seksualno iskoristili djevojčicu tijekom zbora u dobojskom selu Kožuhe.

Prema tadašnjim informacijama, slučaj je otkriven nakon što je djevojčica posumnjala da je trudna, te se povjerila u školi koju pohađa. Ispostavilo se da nije u drugom stanju, a nakon toga je pokrenuta istraga, koja je rezultirala uhićenjem osumnjičenih, te kasnijim pravosudnim postupkom.