Home Crna kronika Zločini iz strasti u BiH: U napadu ljubomore dave supruge, sijevaju noževi...

Zločini iz strasti u BiH: U napadu ljubomore dave supruge, sijevaju noževi i pištolji…

SHARE

Ajla Sadiković, koja je prije nekoliko dana na parkingu u sarajevskom naselju Ciglane upucala supruga Denisa Sadikovića u nogu, još je jedan u nizu slučajeva obiteljskog nasilja koji je imao krvav epilog, piše Avaz.

Njih dvoje imali su probleme u braku te je pokrenuta brakorazvodna parnica. Kritičnog dana našli su se te je izbila svađa, koja je rezultirala povlačenjem obarača.

Pedesetjednogodišnji Ismet Gigović iz Zenice nalazi se u pritvoru nakon što su ga uhitili pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije zbog sumnje da je u prigradskom kampu Banlozi ubio nevjenčanu suprugu Ravu Fejzić.

Pretpostavlja se da je došlo do verbalnog sukoba između supružnika, nakon čega je zadavio nevjenčanu suprugu.

Trebinjac Slaviša Ratković ubio je 2. srpnja suprugu Ljiljanu, nakon čega je iz vatrenog oružja pucao sebi u glavu.

Husein Mutapčić (60) ubio je zaposlenicu hotela Dinku. Motiv je ljubomora.

Merzija Delalić (56), koja se teretila da je 17. travnja prošle godine u kući u sarajevskom naselju Soukbunar nožem ubila supruga Seada (57), osuđena je na 10 godina zatvora.

Merzija je policiji ispričala da je njen suprug došao kući pijan i da je zateturao prema njoj dok je u ruci držala kuhinjski nož, koji je uzela sa sudopera.

Psiholog Alma Mahmutović u izjavi za „Avaz“ kaže da je emotivnom strukturom najteže upravljati.

-Tragedije se događaju, uglavnom, u stanju afekta, usljed gubitka, racionalne kontrole. Može se preventivno djelovati, a to je razgovor, odnosno. komunukacija. Svi mi budemo ljuti, pod tenzijama i imamo želju da se fizički obračunamo, ali mi spustimo vibracije, ohladimo situaciju – kazala je, između ostalog, Mahmutović.