Home Društvo Članovi Foto kluba Fokus izložbom fotografija iznova oduševili posjetitelje

Članovi Foto kluba Fokus izložbom fotografija iznova oduševili posjetitelje

SHARE

Sinoć su Grad Ljubuški i Foto klub Fokus pod vedrim nebom na središnjem gradskom trgu priredili izložbu dobrih emocija i lijepih prizora grada pod nazivom “Ljubuški čuvari svjetla”.

Na samo početku u ime domaćina nazočnima se obratio gradonačelnik Nevenko Barbarić koji je članovima Kluba zahvalio na izložbi kojom oplemenjuju i čine sadržajnijim ovoljetni kulturni život u gradu.

O povijesti izuma i značenja fotografije govorio je Tigran Delić naglasivši kako umjetnička fotografija treba izazvati određena osjećanja u nama, a to Fokusovcima itekako ide za rukom.

„Hrvatska riječ za fokus je žiža ili žarište i naši fotografi su izabrali pravu riječ za ime kluba jer tko će, ako ne oni, sačuvati naše ljubuško ognjište da naši potomci u budućnosti mogu znati kako je sve ovo izgledalo nekad. Uzalud je sačuvati sve priče kad jedna slika, kao što je poznato, govori više od tisuću riječi. Zato slikajte sve i svakog, što god stignete“, kazao je Delić zahvalivši fotografima na svakom trenutku koji su svojim fotoaparatom učinili vječnim.

 

Ana Bubalo je govorila o Foto klubu Fokus koji je osnovan prije pet godina kada se među ljubuškim zaljubljenicima u fotografiju pojavila ideja okupljanja kako bi podijelili zajednički interes za fotografiju. Članovi su i do sada radili izložbe fotografija, neki od njih su imali i samostalne izložbe, radili su i kalendare Ljubuškog,a iz njih su brojna putovanja i druženja te njihove fotografije krase mnoge poslovne i ugostiteljske objekte te obiteljske domove.

Izložbu fotografija koja se održala u sklopu manifestacije “Ljubuško ljeto 2019.” povodom proglašenja Grada Ljubuškog vodila je Bjanka Medić, koja je u programu pozdravila predsjednika Foto kluba Fokus Ljubuški Tonija Kraljevića, ministra financija i dopredsjednika Vlade ŽZH.

 

Izložbu je otvorio dr. sc. Božo Skoko, profesor odnosa s javnošću i jedan od vodećih hrvatskih komunikacijskih stručnjaka, a u glazbenom dijelu nastupio je Ante Ereš.

„Svaka od ovih fotografija je umjetnička, ali ima i dušu i dozu ljubavi i nostalgije prema svome kraju, ali sve po razini svjetskih fotografa i zato mogu iskreno čestitati svim našim mladim fotografima okupljenima u Klubu. Hvala vam što pokazujete svijetu Ljubuški u pravom izdanju, hvala vam što pokazujete njegove potencijale i na taj način činite ga ljepšim ne samo turistima nego i našim sugrađanima“, kazao je Skoko.

Izborom fotografija koje su izložene članovi Foto kluba Fokus su se potruditi prikazati sve ono po čemu je Ljubuški prepoznatljiv, od kule do slapova, rijeke Trebižata, Čeveljuše, Koćuše, Vitine, Klobuka, stećaka, prostranog polja, vedrog hercegovačkog neba i drugog. Posjetitelji su tako imali priliku kroz fotografije raznih motiva vidjeti dio ljepote Ljubuškog i saznati još jednu priču o Ljubuškom ispričanu kroz objektiv ovih fotografa: Ivan Bebek, Denis Luburić, Perica Biško, Anđelko Zlopaša, Đino Spajić, Ana Bubalo, Marijo Vučić i Marijo Zlopaša.