Home Crna kronika U koferu na auerodromu pronašli raketni bacač, a vlasnik se pravdao da...

U koferu na auerodromu pronašli raketni bacač, a vlasnik se pravdao da je to tek “suvenir”

SHARE
Zaposlenici osiguranja međunarodne zračne luke Baltimore-Washington prije dva dana su zaplijenili raketni bacač koji su pronašli u koferu jednog putnika, rekla je glasnogovornica američke Državne agencije za sigurnost prometa (TSA).

Teksašanin, vlasnik trofejnog bacača, policiji je kazao da je riječ o “suveniru koji je donio iz Kuvajta”, pišu američki mediji.

Možda je umjesto bacača trebao ponijeti sa sobom privjesak za ključeve, napisala je glasnogovornica TSA Lisa Farbstein na Twitteru.

U priopćenju Agencije za sigurnost prometa stoji da je putnik rodom iz Jacksonvillea profesionalni vojnik.

Nasreću taj predmet nije ispravan, no ipak smo ga zaplijenili i predali vatrogascima, stoji u priopćenju TSA te se dodaje da je vlasniku dopušten nastavak putovanja i presjedanje na drugi let.

Prema objavljenim fotografijama čini se da je riječ o raketnom bacaču Griffin, “preciznome oružju koje izaziva malo kolateralne štete“, ako je vjerovati proizvođaču, američkoj tvrtki Raytheon.

Nije prvi put da je u prtljazi putnika u SAD-u pronađeno oružje.

U kolovozu 2018. godine u međunarodnoj zračnoj luci Newark Liberty TSA je konfiscirala replike granata pronađene u koferu putnika koji je prošao sigurnosnu provjeru.