Home Crna kronika ZBOG SLAVENSKOG NAGLASKA: Detalji brutalnog premlaćivanja u Dubrovniku: ‘Udarali su ga tacnom...

ZBOG SLAVENSKOG NAGLASKA: Detalji brutalnog premlaćivanja u Dubrovniku: ‘Udarali su ga tacnom u glavu, unakazili su mu lice’

SHARE

Molim vas. Odmah na početku da razjasnimo jednu stvar. Ovo nije bila tučnjava. Tučnjava je kada imate više pojedinaca na jednoj strani i više pojedinaca na drugoj pa se oni potuku. Ovo je sinoć bio brutalni napad i brutalno premlaćivanje, rekao je za 24sata.hr šokirani direktor tvrtke čije su radnike, sezonce iz Slavonije, u srijedu navečer u Dubrovniku pretukla trojica muškaraca.

Kako se doznaje radi se o 25-godišnjaku i 24-godišnjaku iz Slavonskog Broda, a njih su napala dvojica 30-godišnjaka i jedan 34-godišnjak. Kako tvrdi direktor, napali su ih bez ikakvog povoda.

-Dvojica mojih kolega nosila su opremu i hodala po cesti, po normalnoj javnoj površini kada su ih napala trojica domaćih dečkiju, najvjerojatnije pogonjeni mržnjom jer su čuli slavonski naglasak. Nikakav povod im moji kolege nisu dali. Nisu ih niti krivo pogledali. Oni su ih napali iz zasjede s leđa – rekao nam je direktor firme čije su radnike brutalno pretukli.

-Vikali su: “Zaklat ćemo vas sve, sve ćemo vas pobiti”. Moji kolege su normalno radili svoj posao. Jedan od njih je zapomagao: “Zašto? Zašto?” Ne mogu opisati brutalnost tih ljudi. To se treba okarakterizirati kao pokušaj ubojstva obzirom na silinu i način na koji su ih udarali. Jednog sezonca iz Slavonije su uhvatili sa leđa dok ga je jedan od napadača udarao oštrim dijelom metalne konobarske tacne u lice. Momak je vrištao u pomoć. Unakazili su mu lice, slomili zube…

Drugi sezonac iz Slavonije ima masnice po cijelom licu i posjekotinu na podlaktici. Porezali su ga očito nečim oštrim. Njega su na početku napada i gušili – šokiran je direktor.

Kako je istaknuo, sve su to promatrali šokirani turisti koji su ostali potpuno zatečeni brutalnim napadom na sezonce iz Slavonije. Dodao je i kako su neki od njih pristali dati policiji iskaz pa su na mjestu napada ostali do ponoći.