Home Vijesti Može li Tulsi postati američka predsjednica? Hoće li to značiti kraj američkih...

Može li Tulsi postati američka predsjednica? Hoće li to značiti kraj američkih ratova i intervencija po svijetu?

SHARE

Preksinoć je u SAD-u održan još jedan krug Demokratske debate u sklopu kojih se kandidati i kandidatkinje Demokratske stranke predstavljaju javnosti nastojeći izboriti se za poziciju glavnog kandidata Demokratske stranke na predsjedničkim izborima koji će se održati u studenom iduće godine, odnosno traži se osoba koja će biti direktan rival Donaldu Trumpu i njegovom pokušaju osvajanja drugog mandata.

Kandidatkinja koja se preksinoć naročito istaknula svojom elokvencijom, stavovima i nastupom je zastupnica za američku saveznu državu Havaji, Tulsi Gabbard.

Čak i CNN (preksinoćnja debata je bila u njihovoj organizaciji), koji joj nipošto nije naklonjen, priznao je kako je ona sinoć imala odličan nastup koji ju je sada od relativno nepoznatog imena široj javnosti gurnuo snažno naprijed.

Podatak koji također govori kako je američka javnost fascinirana zastupnicom Gabbard je taj da je njeno ime sinoć bilo najviše “googlano” za vrijeme i nakon debate.

Zasjenila je time i medijskog favorita, bivšeg potpredsjednika u Obaminoj administraciji, Joea Bidena.

Tulsi je deklasirala (i oštro prozvala) rivalku iz Demokratske stranke, senatoricu Kamalu Harris.

Podsjetimo, Tulsi Gabbard najistaknutiji je anti-ratni kandidat kakvog SAD nije imao možda već desetljećima.

Ta činjenica, kao i njena apsolutno progresivna politika (gdje prednjači i nad Sandersom i Warren), učinila ju je čestom metom medijskih napada i manipulacija.

No, znatan dio američke javnosti sinoć je po prvi puta imao prilike vidjeti tko je zapravo Tulsi Gabbard i ta činjenica će joj bez dvojbe znatno podići rejting.

Može li ona ugroziti popularne kandidate i na kraju biti rival Trumpu?

Ankete joj ne daju puno šanse, no to je ponajviše zbog činjenice da mnogi Amerikanci još nisu ni čuli za nju – no, do idućih izbora ima još 15-ak mjeseci, što je i više nego dovoljno da svi čuju tko je Tulsi Gabbard.