Home Društvo Vožnja vlakom do mora sve više privlači BiH građane zbog jednostavnosti i...

Vožnja vlakom do mora sve više privlači BiH građane zbog jednostavnosti i povoljnosti

SHARE
‘Od 15. lipnja do 31. srpnja 2019. godine, na ovaj način prevezeno je više od tisuću putnika prema moru, što potvrđuje činjenicu da su Željeznice FBiH prepoznale potrebe svojih putnika i omogućile im da se na jednostavan i povoljan način prevezu do željene destinacije”, rečeno je iz Željeznica.
”Zanimanje građana za turističke prevoze Željeznicama FBiH na relaciji Sarajevo – Čapljina sa ugovorenim autobusnim vezama prema Neumu, Makarskoj i Splitu veoma je veliko i zanimanje za putovanjem na ovim relacijama raste iz sezone u sezonu”, potvrđeno je za Bljesak.info iz Željeznica Federacije BiH. Samo u mjesec i pol dana, Željeznice su na more prevezle više od tisuću putnika, a to se postiglo, navode, osluškujući potrebe svojih korisnika.
BH vlakom koji u jutarnjim terminima prometuje na relaciji Sarajevo – Čapljina svakodnevno se preveze u prosjeku 171 putnik, od toga oko 35 putnika nastavi svoje putovanje ugovorenim autobusnim prijevozom prema Neumu, Makarskoj i Splitu, tvrde iz Željenica. Večernjim vozom iz Čapljine prema Sarajevu se pak svakodnevno preveze u prosjeku 145 putnika, od čega je oko 30 sa ugovorenim povratnim putovanjem iz Neuma. Najveće zanimanje vlada za bosanskohercegovački morski biser.