Home Društvo Općine iz zapadne Hercegovine ponovo odlažu otpad na Uborak

Općine iz zapadne Hercegovine ponovo odlažu otpad na Uborak

SHARE

Zbog blokade regionalne deponije “Uborak”, osim Mostara, probleme sa zbrinjavanjem komunalnog otpada imale su i druge hercegovačke općine. Grad Ljubuški je dobio službenu odbijenicu s Deponije, dok je s područja Širokog Brijega i Gruda neko vrijeme otpad odvožen na posušku deponiju. Ovih dana ponovo se otpad iz tih općina deponira na “Uborku”: Potpisan je naime ugovor na 60 dana. To razdoblje poklapa se s istekom važeće okolišne dozvole 14. rujna.

Ljubuški je čist i uredan grad, iako otpad s tog područja nije odvožen mjesec dana na regionalnu deponiju Uborak. Kratkoročni prekid suradnje nastao je prvo zbog blokade, a kasnije uz službeno objašnjenje zbog kvara sortirnice. Za prikupljanje i odvoz otpada s područja Ljubuškog već 12 godina brine se privatno poduzeće koje je smeće za vrijeme blokade odvozilo na druge deponije u Bosni i Hercegovini.

Smeće se nije gomilalo na ulicama, odvozilo se redovno i sa ulica Gruda i Širokog Brijega. Privremeno i na deponiju u općini Posušje, što potvrđuju u Širokom Brijegu. Priznaju da su imali kratki zastoj u prikupljanju otpada, ali su spriječili mostarski scenario.