Home Društvo Zbog krađa i provala raspoređene dodatne policijske snage u Neumu

Zbog krađa i provala raspoređene dodatne policijske snage u Neumu

SHARE

Početkom turističke sezone u HNŽ povećan je priliv osoba sklonih krađama, džeparenju, provalam i ostalim oblicima kriminaliteta. Većina tih osoba, koje dođu iz cijele regije bivše države u HNŽ, nema prijavljeno stalno mjesto boravka.

-PS Neum je u zadnja dva dana rješila 15 kaznenih djela teške krađe, krađe, razbojstva, ugrožavanje sigurnosti, provale i druga KD. Sva KD riješena su po poznatom počinitelju, određen dio je dokumentiran i proslijeđen nadležnom tužiteljstvu, a određeni dio je u proceduri.

Sukladno zakonskim propisima u PS Neum početkom turističke sezone preraspoređene su dodatne policijske snage Uprave policije MUP-a HNŽ s novom opremom. Ove aktivnosti traju do završetka turističke sezone, a sve u cilju sigurnosti turista i njihove imovine.

U cilju jačanja sustava policijskih snaga MUP HNŽ da mogu suzbijati, represivno djelovati i suprostaviti se ovom vidu kriminaliteta, nabavljena je i oprema koja pomaže policijskim službenicima pri obavljanju svakodnevnih policijskih poslova. Noviteti koji pružaju pomoć u obavljanju policijskih poslova su mobilne patrole sa skuterima koji mogu brzo i učinkovito djelovati – navedeno je u informaciji iz MUP-a HNŽ.