Home Šport Nakon što su ga u Zenici pogodili bocom: Osim: “Nemojte pravdati vaše...

Nakon što su ga u Zenici pogodili bocom: Osim: “Nemojte pravdati vaše navijače! To je idiot i kreten”

SHARE
Nogometaši Željezničara slavili su jučer na Bilinom polju protiv Čelika sa 2:0 u derbiju 4. kola Premijer lige BiH.
Čelik je bio bolja ekipa na otvaranju utakmice, ali u ostatku meča Željezničar je taj koji je imao više od igre, što su gosti okrunili sa dva gola u drugom dijelu igre.

Utakmice je bila prekinula na nekih 10 minuta, početkom drugog poluvremena, kada su domaći navijači bocama i tvrdim predmetima gađali Amara Osima, trenera gostiju sa Grbavice.

“Nisam nikome ništa pokazao, niti sam se okrenuo prema navijačima, a onda me neki idiot gađao flašom. To je idiot, kreten. Rekao bih sada i nešto drugo, ali neću, jer su ovi ljudi ovdje stranci i poštujem ih. Amar danas ništa nije uradio. Niti sam gestikulirao prema nekome, dakle, ništa nisam uradio. Nemojte pravdati vaše navijače koji gađaju flašama gostujuće trenere”, rekao je Amar Osim na press konferenciji nakon utakmice.

“Ako je moja greška što sam se pojavio na klupi Željezničara, ako je to neka greška, onda sam kriv. Tačka. Nema nikakvog opravdanja da navijači gađaju trenera flašama. Ja ništa nisam učinio, ni izjavama prije utakmice, daleko od toga, niti ponašanjem na terenu za vrijeme utakmice, daleko i od toga. Često pobjedim ovdje, sad i ja malo provociram, često pobjedim u Zenici, ali drago mi je pobijediti ovdje. Odličan stadion, dobra publika, veliki klub”, dodao je Osim.