Home Život Nekoliko tvrtki se potrudilo i pomoglo organizirati slavlje jubilarnog rođendana Luce Sabljić

Nekoliko tvrtki se potrudilo i pomoglo organizirati slavlje jubilarnog rođendana Luce Sabljić

SHARE

”Ja ne mogu vjerovati da će ovo biti ovako, nisam mogla ni zamisliti. Ovo je previše dobro”, rekla je za presretna baka Luca na proslavi svog stotog rođendana u mostarskom Centru za stare i iznemogle osobe.

Dodaje kako joj je ovoliko godina i ovakvo slavlje sam Bog poklonio, a za svoju dob, starica Luca Sabljić izgleda i više nego ‘živahno’.

”Hodam, lijepo govorim, staračko zdravlje me služi i sve ove godine nisam imala nikakvu bolest. U Centar sam došla samo radi starosti jer više nisam mogla raditi”, rekla je Luca novinaru portala Bljesak.info kojeg je ugostila na svojoj rođendanskoj zabavi.

Na upit o tajni dugovječnosti, Luca skromno odgovara da tajne nema.

”Tajna? Ja ne znam da imam tajnu. Tko ima tajnu, ona se ne kazuje”, rekla je mudro Luca.

Čežnja za domom  

U mostarskom Centru nalazi se od kolovoza 2015. godine, ali ju i dalje vuče želja za rodnim krajem. Navodi kako se u Rami, odakle i dolazi, gradi dom u kojeg bi htjela prijeći.

”Ja bi prešla u Ramu. Može biti da će mi gore biti gore, ali džaba ti je, mene poteže gore”, rekla je starica te ističe kako joj ni u Mostaru uopće nije loše.

”Gledam da nikoga ne bi uvrijedila, mislim da se nema tko na mene potužiti, ako nešto nije pravo, ja šutim”, rekla je.

Djelatnici Centra tvrde kako je starica dobra i pozitivna korisnica. ”Luca je i pored svog teškog života izuzetno vitalna, bez većih zdravstvenih problema i svojom vedrinom unosi radost u naš Centra”, rekli su iz Centra.

Starica je inače odrasla u obitelji s četiri sestre i četiri brata kao najmlađe dijete, a djece nema. Završila je četiri razreda osnovne škole, a u Centru je posjećuje daljnja rodbina i prijatelji.

Baka koja je proživjela čitavo stoljeće, slabijeg je materijalnog stanja, pa se za slavlje pobrinulo nekoliko tvrtki, koje su pokazalo svoju društvenu odgovornost.

”Baloni Mostar, Dora torte, My Fairytale i restoran Husić svojim su proizvodima doprinijeli da baka, koja je inače slabijeg materijalnog stanja, što dostojnije proslavi svoj 100-ti rođendan. Uz našu i njihovu pomoć Luca je proslavila svoj 100-ti rođendan u veselom društvu i toploj atmosferi”, naveli su za Bljesak.info.

Uz proslavu Lucinog stotog rođendana mostarski Centar slavio je i rođendan svog ‘najdužeg’ korisnika.Uz Lucu, slavio se i 63. rođendan Mirka Žigona.

”Mirko je u našem Centru već 17 godina. Osoba je s posebnim potrebama i redovito ide u Nazaretovu radionicu. Inače, jako voli crtati, a  neki njegovi radovi uokvireni su i izloženi u hodnicima našeg doma. Jako je veseo i zabavan te unosi pozitivnu energiju u dom”, naveli su.