Home Tech Kupio ‘novi’ mobitel pa našao stare poruke :’I ja tebe volim…’

Kupio ‘novi’ mobitel pa našao stare poruke :’I ja tebe volim…’

SHARE

Stariji muškarac kupio je u T-Centru u Velikoj Gorici mobitel, misleći naravno da se radi o novom uređaju. Ubrzo je shvatio da je mobitel već rabljen.

“Otac je sklopio ugovor za novi mobilni uređaj, Huawei Y6, na 24 rate po 35 kuna. Po dolasku kući našao je pet poruka koje su slali deda i Miki, te pet fotografija istog tog dede i ostatka obitelji”, požalila se kćerka prevarenog gospodina za 24 Sata.

“Deda, ja tebe volim”, “I ja tebe, Miki”, samo su neke od poruka koje je zatekao na mobitelu koji je platio kao da nikada nije upaljen.

Budući da otac nema e-mail adresu, prigovor Hrvatskom telekomu poslala je njegova kćer.

“U velikogoričkom T-Centru ocu su instalirali i aplikacije koje je želio. Vidio je da se na ekranu stalno pojavljuje njemu nepoznato žensko ime i prezime, na što su mu rekli da ga je telefon vjerojatno povukao odnekud pri instaliranju aplikacija. Otac je objašnjenje prihvatio jer ne razumije kako funkcionira instaliranje aplikacija. Zato je tražio pomoć”, objasnila je i dodala kako je djelatnik T-Centra obrisao slike i poruke i vratio uređaj njenom ocu.

U T-Centru su, međutim, zaboravili obrisati i pozive obavljene tijekom proljeća, nekoliko mjeseci prije nego je mobitel kupljen. Kada su djelatnici pokazali te pozive, rekli su da nemaju objašnjenja i da će sve napraviti da zamijene telefon novim.

“Telefon je zamijenjen, kao što će biti zamijenjen i operator koji je izigrao naše povjerenje”, napisala je u prigovoru teleoperatoru.

“Korisnik koji je prvotno kupio sporni uređaj vratio ga je u originalnom pakiranju u T-Centar u zakonskom roku. Inače ih šaljemo na centralno skladište, ali je pogreškom poslan u drugo prodajno mjesto koje je u Velikoj Gorici, kao i centralno skladište, kamo se šalju uređaji iz povrata. Kako prethodni korisnik nije resetirao uređaj na tvorničke postavke brisanjem svih podataka, na vraćenom uređaju ostale su poruke. S obzirom na identičan izgled pakiranja spornog uređaja i novih uređaja u T-Centru Velika Gorica, djelatnik koji je prodao uređaj drugom korisniku nije mogao primijetiti da je riječ o rabljenom uređaju. Čim smo to utvrdili, korisniku je uređaj zamijenjen novim uz ispriku”, objasnili su iz Hrvatskog telekoma.