Home Društvo Na današnji dan nas je napustio legendarni Rođo

Na današnji dan nas je napustio legendarni Rođo

SHARE

Na današnji dan 2004. godine preminuo je legendarni Stjepan Spajić.

“E moj Rođo …”, najčešća je verzija s kojom je, pokojni Spajić započinjao gotovo svaku svoju rečenicu. Famozna fraza priskrbila mu je i nadimak koji govori kako je sve svoje poznanike i prijatelje smatrao rođacima, ali i predstavila Spajića kao čovjeka iz naroda, istinskog buntovnika koji je bez dlake na jeziku sipao kritike prema svemu i svakomu ne razmišljajući pritom o posljedicama.

Stjepan Spajić bio je sudionik Domovinskog rata u kojem je odlikovan Redom Nikole Šubića Zrinskog. Nakon Domovinskog rata bio je djelatnik Hrvatske vojske, a umirovljen je s činom brigadira 1998. godine. Bio je karizmatičan, poznat po svojim legendarnim izjavama. Bio je utjelovljenje našeg narodnog čovjeka, s izrazito naglašenim nacionalnim osjećajem. Godine 1994. preuzima NK Hrvatski Dragovoljac. Zbog crnih dresova i specifičnog, domoljubnog grba kluba “Rođo” je često bivao napadan i degradiran od mnogih protivnika.

Poznata je i zgoda kada su ga novinari poslije utakmice Partizan – Croatia u Beogradu upitali “Kako ste se osjećali kada je cijeli stadion vikao Ustaše, Ustaše?” na što je on odgovorio “Odlično, cijeli stadion je navijao za nas!”.