Home Šport NEVIĐENI SKANDAL U DRUGOJ HNL: Igrač poslije utakmice seksistički vrijeđao sutkinju: ‘Dođi...

NEVIĐENI SKANDAL U DRUGOJ HNL: Igrač poslije utakmice seksistički vrijeđao sutkinju: ‘Dođi da te je*emo’

SHARE

Nogometaši Sesveta i Solina remizirali su 1-1 u utakmici drugog kola Druge HNL u petak koju je, prema onome što stoji u zapisniku, zasjenio ispad nogometaša Solina Vlatka Šimunca (29).

Četvrta sutkinja Ivana Martinčić (34) iz Koprivnice prijavila ga je da joj je nakon utakmice u tunelu stadiona Svetog Josipa Radnika u Sesvetama poručio:

– Dođi da te je*emo!

Šimunac nije odmah kažnjen crvenim kartonom, ali ga, dokažu li se tvrdnje sutkinje Martinčić, nesumnjivo čeka drastična kazna disciplinske komisije HNS-a zbog neviđenoga seksističkog ispada, a lako moguće da će ga kazniti i klub.

Kontaktirali smo i NK Solin i vršitelja dužnosti predsjednika te člana uprave Ivicu Rakušića kako bismo čuli njihovu stranu, ali nisu bili dostupni. Objavit ćemo je čim je dobijemo.

foto: HNS

Sudac Vedran Jelenčić (34) iz Rijeke imao je pune ruke posla na toj utakmici jer je podijelio čak osam žutih kartona, tri igračima Sesveta i pet igračima Solina, kao i treneru Borisu Paviću. Dvostruki isključujući u trećoj minuti nadoknade dobio je član Sesveta Nasiru Moro.

Vlatko Šimunac rođeni je Vinkovčanin, dijete Cibalije koje je igralo i za Dugopolje, Solin, Vinogradar, Zadar i slovenski Rudar Velenje. U Solin je drugi put došao u veljači ove godine, a u HNL-u je nastupio 78 puta za Cibaliju i Zadar i zabio četiri gola.

Ivana Martinčić perspektivna je nogometna sutkinja koja je prošle godine sudila finale Europskog prvenstva do 19 godina između Španjolske i Njemačke (1-0), a 2015. je sudila i polufinale Eura U-17 između Švicarske i Njemačke (1-0).

Glavna je sutkinja bila i na četirima utakmicama u Drugoj HNL u protekle dvije sezone, ogledima Kustošija – Hajduk II (2-0), Sesvete – Novigrad (2-1), Dinamo II – Hajduk II (0-0) te Osijek II – Hajduk II (3-1).