Home Društvo Krstičević Vučiću: ‘Nije ti ovo ’91. da vojnici u Hrvatsku mogu ulaziti...

Krstičević Vučiću: ‘Nije ti ovo ’91. da vojnici u Hrvatsku mogu ulaziti kada žele’

SHARE

Još se ne smirivaju strasti zbog jučerašnjeg incidenta na graničnom prijelazu Bajakovu gdje hrvatski policajci nisu pustili srpske vojnike, koji su išli u Jasenovac, da uđu u Hrvatsku.

Podsjetimo, u subotu oko 6:30 sati ujutro hrvatska granična policija zaustavila je kombi sa srpskim vojnicima koji su krenuli na obilježavanje jasenovačkih novomučenika u manastiru Svetog Jovana krstitelja u Jasenovcu.

O svemu se danas oglasio i Damir Krstičević.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević poručio je srbijanskom predsjedniku Aleksandar Vučiću i ministru obrane Aleksandru Vulinu kako moraju razumjeti da “ovo više nije ’91 i da vojnici mogu ulaziti u Hrvatsku kad žele.” “Prema tome, zna se kako se to radi – zahtjev, prema tome odobrenje. Hrvatska je ozbiljna država, u njoj se moraju provoditi hrvatski zakoni i Srbija mora to znati,” poručio je Krstičević koji smatra da su državni vrh i premijer jasno iskazali hrvatski stav u vezi pokušaja srbijanskih vojnika da nenajavljeno uđu u Hrvatsku.

Plenković i Krstičević su u nedjelju u Solinu nazočili obilježavnaju blagdan Male Gospe i Dana grada Solina, prenosi Dnevnik.ba.