Home Crna kronika Rutinska operacija u šibenskoj bolnici završila tragedijom, stigao nalaz obdukcije tijela mladića...

Rutinska operacija u šibenskoj bolnici završila tragedijom, stigao nalaz obdukcije tijela mladića (19)

SHARE

U šibensku bolnicu 19-godišnjak je stigao prošloga tjedna zbog rutinske operacije krajnika. ”Mogu potvrditi da je došlo do smrti pacijenta nakon operacije tonzil-lektomije, što samo po sebi predstavlja neočekivani i neželjeni događaj u samoj bolnici”, rekla je ravnateljica OB Šibenik Sanja Jakelić.

U šoku je i obitelj preminuloga 19-godišnjaka. Pred kamere ne žele, na upit Dnevnika Nove TV odgovaraju porukom. “Ispričavam se, u teškoj sam boli i ne bih želio izlaziti u javnost, pogotovo s neprovjerenim informacijama. Čekam izjavu bolnice u petak nakon konzilija povjerenstva gdje ću dobiti konkretne odgovore. Pozdrav”, napisao je mladićev otac.

Stigli nalazi obdukcije

Obdukcija je pokazala je da je mladić umro od zatajenja rada srca i pluća. Sat vremena je trajala reanimacija, ali bezuspješno. No, zašto i kako je uopće do smrti došlo, pokazat će detaljnija patološka analiza.

Neslužbeno doznajemo da se mladić za operaciju odlučio zbog čestiih upala grla, a jedna rutinska operacija krajnika završila je tragično.

Otorinolaringolozi kažu da se krajnici uobičajeno operiraju kod mlađe djece i tada su manje rizične, a kod starijih zna doći do komplikacija, no uistinu rijetko i skoro nikad – do smrti.

Istražuje se što je točno pošlo po zlu, između ostaloga, i unutarnjom bolničkom kontrolom. Ravnateljica bolnice poručuje da će se do kraja tjedna znati više detalja. Zasad se zna da se mladić nakon 15-minutne operacije probudio, a nepuna dva sata poslije je umro.