Home Crna kronika Tužiteljstvo BiH se izblamiralo s optužnicom za Širokobriježanina zbog posjedovanja duhana i...

Tužiteljstvo BiH se izblamiralo s optužnicom za Širokobriježanina zbog posjedovanja duhana i pušaka

SHARE

Ako Tužiteljstvo BiH zaista podiže optužnice onako kako je opisano u današnjem priopćenju u slučaju širokobriježanina I. K., onda je pravo čudo da je itko u zatvoru u ovoj državi.

Spomenuti I. K. je optužen zbog navodne nelegalne trgovine trošarinskom robom, točnije duhanom, a ako je optužnica sačinjena kao i priopćenje, onda optuženi nema nikakvog razloga za brigu.

Naime, u spomenutoj informaciji je navedeno kako je prilikom pretresa pronađen duhan u količini od oko 20 kg, ukupne vrijednosti u iznosu 51.136 maraka. Kada bi 20 kilograma duhana vrijedilo toliko koliko su naveli iz Tužiteljstva, vjerojatno ne bi bilo komadića neobrađene zemlje u Hercegovini, a Elektroprivreda HZ HB ne bi bila najpoželjniji poslodavac. Gdje je greška ne znamo jer na naše pozive iz Tužiteljstva BiH danas nisu odgovarali. Ali nije tu kraj današnjoj komediji.

Kod optuženog je pronađeno i oružje, a u Tužiteljstvu navode kako se radi o dvije automatske puške marke PAP M-59 i pušku M-48. Tako smo danas saznali da je popularno zvana “papovka” automatsko naoružanje, što je vjerojatno bila novost za većinu onih koji su čitali ovu vijest.

I tek onda ide šlagvort. Tužiteljstvo navodi kako nabava spomenutih pušaka uopće nije dozvoljena prema odredbi Zakona o nabavci, držanju i nošenju oružja i streljiva Hercegovačko-neretvanske županije. Kakve veze optuženi iz Širokog Brijega ima veze sa Zakonom o nabavci, držanju i nošenju oružja i streljiva Hercegovačko-neretvanske županije vjerojatno je enigma svakome tko ima dovoljno znanja da zna nabrojati županije u Federaciji BiH.

S obzirom da je ostalo još nekoliko radnih sati današnjeg dana, samo možemo pretpostavljati o kakvim nas promjenama mogu još izvijestiti iz Tužiteljstva BiH, piše Ero.tel.

Nadamo se samo kako ćemo dobiti odgovore na tri pitanja koja smo prije sat vremena poslali Tužiteljstvu BiH, a ona glase:

  • Po kojem izračunu 20 kg duhana vrijedi 51 136 KM?
  • Ako je osoba iz Širokog Brijega, zašto se na istog primjenjuje zakon iz HNŽ-a?
  • Od kada je PAP M-59 (papovka) automatsko oružje?