Home Kultura Pogledjte kakav se SPEKTAKL uskoro sprema u Čapljini!

Pogledjte kakav se SPEKTAKL uskoro sprema u Čapljini!

SHARE

Simpatičnom rečenicom „`Ko o čemu, baba o uštipcima“, organizatori gastro-turističke manifestacije „Uštipak fest“ najavljuju ovogodišnje održavanje festivala predviđeno za 28.09.2019. na glavnom čapljinskom trgu s početkom u 17 sati.

Na trgu će biti postavljene drvene kućice sa potrebnom kuharskom opremom za pripravu uštipaka.

Miris tradicionalnih hercegovačkih uštipaka širit će se čapljinskim trgom sve do kasnih večernjih sati.

Posjetitelji će kušati uštipke, degustirati sir, pršut, vino i pivo, kroz mini radionice s bakama u tradicionalnim nošnjama doznati kako se nekada spravljao uštipak i korisne savjete za pripremu istih, te uživati u zabavno-glazbenom programu u kojem će sudjelovati Trio Gušt I kudovi.

Hercegovački ugostitelji će predstaviti ponudu svojih uštipaka pa ćemo napokon i doznati tko to u Hercegovini pravi najbolje uštipke i nagraditi iste!

Djeca su više nego dobro došla, te se za njih pripremaju posebna iznenađenja – Lino party s Lino uštipcima; pregršt zanimljivih igara s uštipcima, balonima, maskotama i to sve besplatno.

Cjelokupni program će se uživo prenositi na 18 kvadrata video zida postavljenog na velebnoj pozornici na Trgu kralja Tomislava koji je postao središnje mjesto kvalitetnih događanja u Čapljini.

Glavni organizatori ovog zanimljivog festivala, Centar za investicije i razvoj poduzetništva (CIRP) na čelu sa direktoricom Dijanom Bošnjak su uvelike u pripremama ali poručuju kako spremaju zanimljiv gastro događaj te očekuju veliki broj sudionika i posjetitelja.

“Namjera nam je oživjeti uspavanu gastro-turističku ponudu Hercegovine i animirati, kako lokalno stanovništvo tako i strane posjetitelje na sudjelovanje i omogućiti doživljaj autentične hercegovačke eno i gastro priče. Gastroturizam je hit u svijetu, a Hercegovina zbilja ima što ponuditi. Gostu moramo predstaviti upravo ono što mi jesmo, našu tradiciju, kulturu i domaći proizvod, stoga ćemo u suradnji s našim partnerima i sponzorima festivala predstaviti I “Trpezu naših predaka”, a uz veliku potporu i razumijevanje čapljinskog gradonačelnika dr. Smiljana Vidića idemo k tome da promoviramo, brendiramo i u konačnici zaštitimo hercegovački uštipak kao nematerijalnu kulturnu baštinu BiH.

Sve naše posjetitelje pozivamo da dođu i zabave se zajedno s nama na Uštipak festu, a do tada da prate naše službene profile na društvenim mrežama jer pripremamo nagrade i dodatna iznenađenja, poručuju organizatori.

Ovaj specifični festival koji promovira autohtonu gastronomiju Hercegovine organizira se u suradnji s partnerima: Grad Čapljina, Federalno ministarstvo kulture i športa, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlada HNŽ/K, Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ/K, Turistička zajednica HNŽ/K, Udruga STAP, Udruga Life, piše HMS.

Čapljina: Brojna iznenađenja na „Uštipak fest-u“

Sponzori festivala: Leda, Namex, Lino Lada, Mljekara Livno, Puđa sir, Farma “Galac” Mostar, Pršutana Herceg, Mlini Krešić, Vinarija Lug, Vinarija Zadro, Vina Matić, Podrumi Andrija, Vinarija Čitluk, Trojansko pivo, Hajdučke vrleti, Marića Gaj Grude, Basilico gastro bar, Motel “Park” Karaotok, Restoran Villa Rustica.

Glavni medijski pokrovitelj: RTV HB. Ostali medijski pokrovitelji: Bljesak.info, Dnevni list, Jabuka.tv, caportal.net, HMS, Manager.ba, Enter.ba, Radio Čapljina, Obični radio, Interconnect, From herzegovina with love.

Vrisak.info