Home Vijesti MOŽDA ĆE BITI POSLA ZA ONE KOJI ZAVRŠE KRIMINALISTIKU: Ministar MUP-a HNŽ-a:...

MOŽDA ĆE BITI POSLA ZA ONE KOJI ZAVRŠE KRIMINALISTIKU: Ministar MUP-a HNŽ-a: Nedostaje nam 218 policajaca

SHARE

”Unatoč svim problemima s kojima se suočava Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko – neretvanske županije stanje sigurnosti na području HNŽ-a je zadovoljavajuće”, izjavio je Slađan Bevanda, ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

Zbog teškoća u završetku konstituiranja Skupštine i Vlade HNŽ-a bitne zakonske obveze poput imenovanja ravnatelja policije, Policijskog odbora, Javno žalbenog biroa, Disciplinskog povjerenstva i Disciplinskog tužitelja ne mogu se izvršiti.

Mandat posljednjem imenovanom ravnatelju policije Hercegovačko-neretvanske županije istekao je 30. rujna 2018.

”Trenutno u Upravi policije nedostaje 218 policijskih službenika na različitim pozicijama od policajaca do najvišeg čina, glavni inspektor. Znatno je narušen i nacionalni balans na svim pozicijama”, kazao je Bevanda i posebno istaknuo najvišu poziciju “glavnog inspektora“ na kojoj u Upravi policije iz reda Hrvata nema nikoga, dok su Pravilnikom o sistematizaciji predviđena tri mjesta.

”Pored svih navedenih stvari MUP se s problemom nelegalnih migracija suočava još od svibnja 2018., nakon dolaska i smještaja prve organizirane skupine migranata u IRC Salakovac. Danas imamo povećan broj različitih oblika kriminalnog ponašanja od strane migrantske populacije, pa je bilo i slučajeva napada na policiju, kazao je Bevanda istaknuvši kako su nelegalne migracije jedan od najvećih sigurnosnih, problema i izazova u BiH. Budući da su pred nama ozbiljni izazovi, funkcioniranje institucija svima nam mora biti prioritet, jer posljedice neformiranja vlasti u HNŽ-u se osjete.

Unatoč svim problemima s kojima se suočavamo uspijevamo održati stanje sigurnosti na području županije na zavidnoj razini i jamčimo našim građanima i u budućnosti sigurnost u svakom pogledu”, zaključio je Slađan Bevanda, ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, piše Bljesak.info