Home Šport POGLEDAJTE VIDEO IZ LJUBUŠKOG: Igrač Sarajeva pljuje suca i ne dobije karton?

POGLEDAJTE VIDEO IZ LJUBUŠKOG: Igrač Sarajeva pljuje suca i ne dobije karton?

SHARE

Nakon poraza Ljubuškog od Sarajeva rezultatom 2:4 u Kupu BiH, Šipovača portal je objavio snimku na kojoj se navodno vidi kako igrač Sarajeva pljuje suca.

Ovaj portal piše kako se prizor sa snimke odigrao u 15. minuti susreta.

“Ljubuški je vodio s 1:0 i imao obećavajući napad. U gužvi, domaćeg igrača s loptom Miljenka Bošnjaka ‘kosi’ s leđa igrač Sarajeva Gadeon Guzina. Sudac svira prekršaj za domaće. Međutim, tada sucu Josipu Martinoviću prilazi igrač Sarajeva s brojem 10 Amar Rahmanović, negoduje, psuje, unosi mu se u lice, pljuje ga, i odmiče se te se vraća i ponovno unosi u lice, kao što se može vidjeti na priloženoj snimci”, piše Šipovača portal.

Ovaj portal  dodaje kako umjesto da igraču koji je napravio prekršaj pokaže žuti karton, a Rahmanoviću direktni crveni karton, jer pravila nogometne igre kažu da će igrač dobiti crveni karton ako, između ostalog, učini bilo što od sljedećeg: pljune na protivnika ili neku drugu osobu, nasilnički se ponaša ili upotrebljava nepristojne, uvredljive ili pogrdne riječi i/ili gestove, popljuvani sudac nije posegnuo za kartonom, već je pustio igru dalje.

Pogledajte spornu snimku i prosudite sami:

Pročitajte čitav tekst Šipovača portala