Home Život DOSTA JOJ JE NJEMAČKE: Kristina Vidaković iz Stuttgarta uskoro seli u domovinu

DOSTA JOJ JE NJEMAČKE: Kristina Vidaković iz Stuttgarta uskoro seli u domovinu

SHARE

Kristina Vidaković (22) iz Stuttgarta, nije se puno žalostila nakon što je njezin Dinamo izgubio na Poljudu od Hajduka. Ona kaže, „to je nogomet, bitno je da smo u Ligi prvaka“.

Kristina je bila na Poljudu, bodrila je svoje plave. Za nju je Dinamo svetinja.

– Mama mi je Dalmatinka iz Zadra, otac iz Zagreba. Od malih me nogu učio da je Dinamo svetinja. Svi navijamo za Dinamo osim mame – otkriva mlada djevojka i ne krije da joj je najzgodniji nogometaš Amer Gojak.

Dinamovka među Hajdukovcima u Stuttgartu

U Stuttgartu živi velik broj Hrvata, više od 15 tisuća. Većina ih navija za Hajduk. Kristina kaže, ona je ponosna što je Dinamovka među Hajdukovcima.
– Nije loše ponekad biti jedan u mnoštvu. Dogodi vam se svašta lijepog. Jednom sam sjedila u jednom kafiću, bila sam odjevena u Dinamov dres, dolazi mi konobar, nosi kolač i kaže „Torcida vas časti“ – smije se Kristina.

Rođena je u Stuttgartu, ali uskoro planira preseliti u Zagreb. Želi otvoriti slastičarnicu u domovini svojih roditelja i početi novi život.

– U Stuttgartu mi se ne sviđa cijela atmosfera, njemački mentalitet. Mislim da je u Hrvatskoj sve spontanije, ljepše i želim život u domovini – odlučna je.

Svjesna je da mnogi mladi odlaze iz Hrvatske put Njemačke, Irske pa i prekooceanskih zemalja, ali ona kaže: Sretno im.
Ne zamjeram mladima koji odlaze iz domovine tražeći bolji život u tuđini. Ja ga želim naći u domovini i zato odlazim u Zagreb – zaključila je Kristina Vidaković, piše Fenix magazin.