Home Kultura “Dani europskog naslijeđa” u Ljubuškom, poslušajte što je danas rekla ministrica Dujmović...

“Dani europskog naslijeđa” u Ljubuškom, poslušajte što je danas rekla ministrica Dujmović (AUDIO)

SHARE

Nakon što su jučer započeli “Dani europskog naslijeđa” gdje su se sudionici upoznavali s kulturom Širokog Brijega, Gruda i Posušja, drugi dan manifestacije održava se danas u Ljubuškom.

Program je jutros počeo obilaskom franjevačkog Samostana sv. Ante na Humcu, posjetom galeriji umjetnina “Majka” i obilaskom najstarijeg muzeja u BIH koji se nalazi u sklopu samostana.

Sudionike manifestacije, predvođene federalnom ministricom kulture i sporta Zorom Dujmović, dočekao je domaćin, humački gvardijan fra Dario Dodig koji je u kratkim crtama opisao povijest samostana, muzeja i galerije “Majka”.

Sudionici su potom nastavili program obilaskom vinarije Nuić i posjetom najpopularnijoj turističkoj destinaciji Ljubuškog vodopadu Kravica, a potom je u hotelu Bigeste u poslijepodnevnim satima uslijedilo više okruglih stolova s temama kulturnog naslijeđa Zapadne Hercegovine.

Svečano zatvaranje manifestacije bit će održano večeras u hotelu Bigeste s početkom u 20 sati uz dodjelu zahvalnica i povelja sudionicima iste.

U audiozapisu poslušajte što je jutros za Radio Ljubuški rekla federalna ministrica kulture i sporta ministrica Zora Dujmović

 

Kulturno-znanstvena manifestacija “Dani europskog naslijeđa” već 23. godinu organizira se u Bosni i Hercegovini s ciljem upoznavanja najširih slojeva društva sa značajem čuvanja, zaštite, predstavljanja i promoviranja kulturnog naslijeđa, uz edukaciju o tome da su nacionalna kulturna naslijeđa europskih zemalja dio zajedničkog kulturnog naslijeđa Europe, kao i da se ohrabri tolerancija unutar Europe i izvan njenih granica.