Home Politika DOČEKALI SMO I TO: Bošnjački političar jadikuje zbog nelegitimnih predstavnika koje mu...

DOČEKALI SMO I TO: Bošnjački političar jadikuje zbog nelegitimnih predstavnika koje mu nameću Srbi

SHARE

Senad Bratić, bivši potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, danas je za Novi dan govorio o svojoj ostavci.

U biti, njega je Skupština RS smijenila, ali bošnjačka politika o tome događaju voli govoriti kao o Bratićevoj ostavci.

-Mislim da je želja politike bila da se pred odlazak u Beograd napravi neko jedinstvo pozicije i opozicije spram mene kao predstavnika bošnjačkog naroda u NSRS i ova deklaracija SDA je bila samo izgovor za taj politički smjer koji je bio tada. Ružna poruka je to bila što se tiče pitanja demokracije konkretno u NSRS jer je poslana poruka da zastupnicic nemaju pravo na stavove”, kazao je.

Također, istaknuo je i kako su naređenja dolazila od pozicije u RS.

-U tom trenutku je je iz NSRS poslana poruka da se želi jednom narodu nametnuti predstavnik za koga nisu glasali – izjavio je Bratić u Novom danu.

Na pitanje ko će biti njegov nasljednik, Bratić je rekao: “Ne želim hiopotetički da govorim, međutim bolje da ovu temu dovršimo kada budemo imali realizaciju te aktivnosti. U medijima se spominje Denis Šulić kojeg su izabrali glasači SNSD-a i sigurno da nije netko tko može da ima legitimitet da predstavlja povratnike Bošnjake u entitetu RS. Mislim da je jedna korektna suradnja između nas dvojice, ali što se tiče politike, ovo ipak nije primjer dobre demokracije; izraz je nečega drugog i nije politička snaga i mjera koja bi trebala biti u demokratiji”.

Slušati ovakve izjave jednog dužnosnika SDA nakon što je ta stranka otvoreno stala uz izbor drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH jer vrhunac skepticizma.

Zato iskreno preporučamo Bratiću da kod svojih stranačkih čelnika i drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BIH nauči sve o tome kako jednom narodu drugi narod bira predstavnike. Oni znaju sve to tome, Hrvatima su to do sada mnogo puta uradili. Bratić se na to nije bunio, piše Ero.tel