Home Nekategorizirano Devet pripadnika ISIL-a stiže u BiH, s njima i dijete od tri...

Devet pripadnika ISIL-a stiže u BiH, s njima i dijete od tri godine

SHARE

Ministar sigurnosti u Vijeću ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić potvrdio je Srni da će uskoro iz Sirije u BiH biti deportirano devet bivših pripadnika “Islamske države” koji su se borili za ovu terorističku organizaciju.

“Državljani BiH bit će iz Sirije prebačeni u BiH i realizacija tog projekta je u tijeku. Riječ je o licima za koje je BiH prethodno raspisala potjernicu i određen im je pritvor, tako da će nakon njihovog prihvata biti predati Tužiteljstvu i Sudu BiH. Očekuje se da će sa njima biti i dijete od tri godine bez roditelja”, istaknuo je Mektić.

On je naveo da je “sve utvrđeno”, ali da ne želi da govori o datumu njihove deportacije.

U Agenciji za istrage i zaštitu BiH nisu željeli potvrditi ovu informaciju s ciljem, kako kažu, zaštite procesa i policijskih službenika.

Prema pisanju “Avaza”, devet bivših pripadnika “Islamske države”, koji su se borili za ovu terorističku organizaciju, narednih dana bit će deportirani iz Sirije u BiH.

Za šestoricom njih raspisana je crvena Interpolova potjernica.

Među njima je i Hamza Labidi, Senad Kasupović, Jasmin Keserović, Emir Ališić, a neslužbeno, trebalo bi da bude isporučen i Armin Abdulah Čurt.