Home Crna kronika Policija o tragediji u Zenici: Nenamjerno je ubio sina

Policija o tragediji u Zenici: Nenamjerno je ubio sina

SHARE

Nakon nezapamćene tragedije koja se dogodila jučer u Gladovićima kod Zenice, kada je Abdulah Halilović nesretnim slučajem ubio svoga sina Junuza iz lovačke puške, danas su se oglasili iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojske županije (ZDŽ).

Prema riječima Aldine Alić, uviđajnim radnjama utvrđeno je da je u šumi došlo do nenamjernog ispaljenja iz lovačke puške.

-Osoba inicijala A. H. ispitan je u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a ZDŽ, a službenici Sektora kriminalističke policije poduzimaju daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u skladu s uputama i smjernicama županijskog tužitelja, s ciljem dokumentiranja kaznenog djela prouzrokovanje smrti iz nehaja, iz člana 168. Krivičnog zakona FBiH – kaže Alić, prenosi Avaz.

Podsjetimo, po nalogu dežurnog tužitelja danas će biti obavljena obdukcije stradalog Zeničanina na Odjelu za prosekturu Županijske bolnice Zenica.

Inače, stradali Zeničanin imao je ritual ići sa svojim ocem u lov. Tako je bilo i proteklog vikenda, kada su otišli u lov, ne sluteći da će doći do ove tragedije.

Brojni građani Zenice ostali su u šoku, posebno jer pogađa u srce činjenica da su iza stradalog Junuza ostale supruga i djevojčica.