Home Kultura STOLAC: Premijera kratkog igranog filma „UZVODNO PREMA ZAPADU“

STOLAC: Premijera kratkog igranog filma „UZVODNO PREMA ZAPADU“

SHARE

Premijera kratkometražnog igranog filma „Uzvodno prema zapadu“ održati će se u kulturno-duhovnom centru Sarsenterum u Stocu, u četvrtak 17. listopada u 20 sati. Film u svoje dvadeset i tri minute kroz tri para i tri priče koje se isprepliću govori o ljubavi i preprekama da se ljubav ostvari. Uloge tumače renomirana glumačka imena Ornela Vištica i Ivo Krešić, uz domaće snage Željanu Krešić, Vladu Terkeša, Andreu Perić i Anđelka Šutala.

Ivo Krešić je također preuzeo ulogu producenta, te uz Udrugu građana „Inicijativa“ Stolac u produkciju filma pridobio Hrvatski dom herceg Stjepan Kosaču i Mali teatar iz Mostara. Za izgled filma zaslužan je direktor fotografije Marko Sliko Raguž, dok je dizajn naslova definirao Miroslav Karačić. Originalnu glazbu skladao je poznati mostarski glazbenik Marko Jakovljević, koji je uradio i aranžman za odjavnu pjesmu „Probudi me“, za koju glazbu i tekst potpisuje fra Marin Karačić, a izvodi je Petra Mijatović. Dizajn, miks zvuka i zvučni efekti djelo su Luke Rupčića iz Ljubuškog. Jelena Markić odradila je posao šminkerice. Produkcijska kuća Visual Solutions zaslužna je za montažu, scenarij i režiju potpisuje Zdravko Terkeš.

Cijeli produkcijski tim zahvaljuje svima koji su na bilo kakav način pomogli stvaranju ovoga djela. Svi ste dobrodošli na premijeru koju će voditi Tina Laco, a pjesmom u večer uvesti će nas fra Marin Karačić i Petra Mijatović.

„Film je ovo o drami savjesti koja se uspijeva othrvati pritisku složenih osobnih odnosa i surovosti društva u kojem živi te ostaje vjerna sebi.“ – fra Josip Vlašić