Home Crna kronika Okončan pretres sumnjivih vozila, vlasnik Čapljinac na saslušanjima se nije mogao dovesti...

Okončan pretres sumnjivih vozila, vlasnik Čapljinac na saslušanjima se nije mogao dovesti ni u kakvu vezu s ovim slučajem

SHARE

Tužiteljstvo ZHŽ-a, dvanaesti dan istrage, još nema osumnjičenoga za monstruozno ubojstvo Lane Bijedić. Istražitelji i dalje slažu kockice i tragaju za osobom koja bi se mogla dovesti u vezu sa ovim ubojstvom koje je uzdrmalo Hercegovinu, a i šire.

Kako saznaje Faktor, okončan je pretres sumnjivih automobila “BMW” i “fiat”, koje je izuzeo MUP ZHŽ, a koja se povezuju sa istom osobom iz Čapljine. Policiji je bilo sumnjivo to što je odmah nakon nesreće slupani automobil zamijenio drugim. Sumnju je probudila činjenica da je imao povrede ruke, za koje je, prilikom saslušanja u svojstvu svjedoka u MUP-u tvrdio da su nastale u nesreći. Kako smo saznali od izvora bliskih istrazi, automobili su pregledavani i uz pomoć luminolskog testa, koji se primjenjuje kada se radi o nevidljivim tragovima krvi, odnosno onim koji su nevidljivi oku i koje se provodi u mraku, odnosno zamračenoj prostoriji.

Iako je ovaj muškarac tri puta bio saslušavan u svojstvu svjedoka, on se nije mogao dovesti ni u kakvu vezu s ovim slučajem.

Istražitelji i dalje provjeravaju svaku informaciju pristiglu od građana, te se po tko zna koji put pregledavaju i snimci videonadzora izuzetih s brojnih objekata u Čapljini. Na ovim snimcima zabilježena je putanja kojom se nesretna djevojka pješice kretala kritičnog dana. Faktor piše i kako su pojedini ispitani svjedoci ponovo davali iskaz.

Istragu bi mogli ubrzati rezultati brojnih vještačenja, posebno Laninog telefona, koji još nije otključan. Njen laptop, navodno, nije mnogo pomogao u istrazi, a ni na polju dešifriranja njenog dnevnika nema većih pomaka.
Od bliskih poznanika ubijene djevojke saznajemo da je uživala istraživati, da je uvijek sve bilježila i crtala putanju kojom se kretala. S obzirom na to da je, kako saznajemo, vješto savladala borilačke vještine, često je znala u društvu pokazati kako se obraniti od napadača. O sebi nije govorila, bila je misterija i za one koji su se družili s njom.

I dok istražitelji pokušavaju naći odgovore na brojna pitanja, javnost u Hercegovini, iz dana u dan, s obzirom na činjenicu da se šire različite priče o ovom svirepom ubojstvu, sve je zabrinutija.