Home Gospodarstvo Eurowings traži još novca kako bi nastavio suradnju sa Zračnom lukom Mostar

Eurowings traži još novca kako bi nastavio suradnju sa Zračnom lukom Mostar

SHARE

Dok Mostar i skoro cijela Hercegovina iz godine u godinu bilježe sve veći broj turističkih posjeta, Zračna luka Mostar je znatno nazadovala zadnjih godina. Eurowings je završio sa letovima prema Mostaru za ovu godinu, a navodno će za nastavak suradnje tražiti dodatna sredstva, odnosno, subvencije.

-Eurowings za nastavak rada traži neku vrstu potpore, što pokušavamo osigurati kako bismo, eventualno, iduće godine imali i zimski red letenja. Budući kako nam je ovo tek druga sezona s „Eurowingsom“, očekivanja su da će pozitivne rezultate dati tek iduće godine – kazao je za Avaz Marko Đuzel, rukovoditelj Sektora prometa i sigurnosti Zračne luke Mostar.

Jedina linija koju sada ima Zračna luka Mostar je ona prema Zagrebu, a prijevoznik je Croatia Airlines. Ta linija nije pokazala ekonomsku opravdanost, ali i dalje funkcionira zahvaljujući subvencijama.

U Zračnoj luci Mostar se nadaju i dolasku Ryanaira, ali ta suradnja još uvijek nije potvrđena.

Za grad kojeg godišnje posjeti milijun turista može se slobodno reći kako su ovo ponižavajući rezultati rada. Ali kao i u mnogim drugim primjerima, nitko ne odgovora za ovakvo stanje.