Home Zanimljivosti Igra mačke i miša na Aerodromu Mostar

Igra mačke i miša na Aerodromu Mostar

SHARE

Dok Mostar i skoro cijela Hercegovina iz godine u godinu bilježe sve veći broj turističkih posjeta, nema baš velike koristi od Mostarskog aerodroma.

Ipak, u menadžmentu ovog poduzeća nadaju se da neće potonuti još dublje nakon što su odletjeli posljednji ovogodišnji avioni za Düsseldorfa i Stuttgarta popularnog njemačkog niskotarifnog avioprijevoznika „Eurowings“.

Traže subvencije

Dok su linije za Njemačku opstajale zahvaljajući dijaspori, jedina redovna linija koja će ostati u zimskim mjesecima je za Zagreb „Croatia Airlinesa“.

” „Eurowings“ za nastavak rada traži neku vrstu potpore, što pokušavamo osigurati kako bismo, eventualno, naredne godine imali i zimski red letenja. Budući da nam je ovo tek druga sezona s „Eurowingsom“, očekivanja su da će pozitivne rezultate dati tek iduće godine”, kazao je Marko Đuzel, rukovodilac Sektora prometa i sigurnosti Mostarskog aerodroma za Dnevni avaz.

Priznaje da linija za Zagreb statistički nije dala dobre rezultate, ali jeste tehnička poboljšanja.

Svojevrsni spas vide u pregovorima s irskom niskotarifnom kompanijom „Ryanair“, a planovi bi bili definirani do Nove godine.

Đuzel ističe da su u igri još dva niskotarifna prijevoznika, no o tome je rano govoriti.

“Svi traže subvencije i do posljednjeg trenutka pokušavaju izvući financijsku korist. Kao u igri mačke i miša. Ali, do kraja godine ćemo zatvoriti tu priču, bilo pozitivno ili negativno”, navodi Đuzel.

Dno kolone

Iako je Mostarski aerodrom i tijekom srpnja i kolovoza, u odnosu na ostale u BiH, uvjerljivo na dnu kolone, Đuzel ipak tvrdi da su s jučerašnjim danom vratili pozitivan slijed, budući da su zabilježili broj od 33.000 putnika, dok su ih lani u ovom periodu imali 29.000.

Broj putnika u kolovozu:

178.943 Aerodrom Sarajevo
66.699 Aerodrom Tuzla
14.975 Aerodrom Banja Luka
8.369 Aerodrom Mostar