Home Crna kronika Novi detalji iz hladnjače smrti: Djevojka poslala SMS majci iz kamiona…

Novi detalji iz hladnjače smrti: Djevojka poslala SMS majci iz kamiona…

SHARE

Britanska policija danas je uhapsila dvoje ljudi pod sumnjom da su sudjelovali u krijumčarenju 39 Kineza koji su ove sedmice pronađeni mrtvi u kamionu nedaleko od Londona. Uhapšeni su muškarac i žena iz Warringtona na sjeverozapadu Engleske, oboje u dobi od 38 godina.

Britanski mediji objavili su da se radi o bračnom paru Joanni i Thomasu Maheru, bivšim vlasnicima kamiona Scania koji je u centru istrage. Tvrde da su ga prodali jednoj firmi prije 13 mjeseci. Još nije poznato jesu li dio krijumčarske bande. Podsjetimo, jučer je objavljeno kako su žrtve Kinezi i kako je među njima 8 žena i 31 muškarac. Radi se o 38 odraslih osoba te o jednom tinejdžeru. Uskoro počinju prve obdukcije žrtava.

BBC je razgovarao s tri porodice iz Vijetnama koje su zabrinute da su njihovi bližnji bili u prikolici kamiona. Tako je porodice jedne Vijetnamke rekla da im je ona poslala poruku u kojoj je pisalo da se guši.

Pham Tra My poslala je poruku svojoj majci u utorak navečer nakon čega se više nisu čule. Porodica je priznala da je platila 30.000 funti kako bi 26-godišnju Tra My prokrijumčarili u Britaniju.