Home Društvo Veliki svjetski trgovački lanac traži radnike u BiH: Primanja iznad prosjeka, plaćena...

Veliki svjetski trgovački lanac traži radnike u BiH: Primanja iznad prosjeka, plaćena svaka minuta, smještaj i prevoz…

SHARE

Trenutno imamo aktivne oglase u Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini, poručili su iz Lidla.

Vodeći hrvatski trgovački lanci u potragu za dodatnom radnom snagom proširili su i na susjedne zemlje.

Tako, Lidl, radnike traži u Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini. Makedoncima se nudi posao u trgovinama u Rovinju i na Braču uz “iznadprosječna fiksna primanja”, plaćanje svake radne minute, pokrivene troškove javnog prevoza, ali i plaćen smještaj. Iste prodavnice oglašavaju se u BiH, s time da su im pridružene Lidlove trgovine u Istri, piše tportal.

– Ipak ne možemo izbjeći negativne demografske trendove koji u Hrvatskoj utječu na raspoloživost zaposlenika. Zbog toga, unazad nekoliko godina, radna mjesta povremeno oglašavamo i u zemljama regije koja nas okružuje te vrlo rado dajemo priliku kandidatima iz drugih zemalja koji su zainteresirani postati dijelom našeg tima. Trenutno imamo aktivne oglase u Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini – poručili su iz Lidla.

Slične uslove u Makedoniji nudi i Spar koji je isto kao i Lidl nakon problema u kojima se našao Konzum agresivno krenuo u osvajanje tržišta. U svojim oglasima ovaj trgovački lanac budućim radnicima, osim istih uslova kao i konkurent navodi plaću od 500 eura.