Home Crna kronika BiH: Trčao u pidžami po gradu za lopovom koji mu je provalio...

BiH: Trčao u pidžami po gradu za lopovom koji mu je provalio u kuću

SHARE

Prema iskustvu brojnih policajaca, četiri sata ujutro je vrijeme kada provalnici najčešće kreću u akciju, jer je tada san najtvrđi.

Na tu statistiku je računao serijski provalnik Burim Čelja kada je odvalio ulazna vrata kuće jedne obitelji u naselju Velešići.

On je pajserom odvalio vrata, odškrinuo ih te ušao u hodnik i započeo s premetačinom. Nije ni bio svjestan da ga od vlasnika kuće dijeli samo zid.

Ovaj serijski lopov nije računao ni na vlastitu nespretnost, koja ga je i razotkrila, jer je bio previše bučan.

Lupkanje je probudilo vlasnika, koji je krenuo provjeriti što se događa.

-Krenuo sam iz spavaće sobe prema hodniku. Ostali ukućani su spavali. Kada sam ušao u hodnik, vidio sam muškarca kako nam kupi stvari. Nisam mogao vjerovati svojim očima. Gledao sam ga kako priprema bicikl za krađu, a prije toga je uzeo torbice, novčanike, naočale… Povikao sam: „Šta to radiš!“, a on je bez riječi pobjegao vani – govori za Avaz ovaj Sarajlija koji živi u Velešićima.

Skupio je, kako kaže, hrabrost i pojurio za njim.

-Trčao sam za njim više od pedeset metara, onako u pidžami jer sam spavao. Uletio je u auto i pobjegao, ali sam uspio zapamtiti broj tablica – kaže vlasnik kuće.

Odmah je pozvao policiju i priopćio im broj tablica te da se radi o Golfu.

Patrole su se organizirale te je lopovu napravljena sačekuša kod ćevabdžinice „Zmaj“. Tu su mu prepriječili put. Kada su policajci prišli Golfu 3 i uperili svjetiljke prema vozaču, nisu se nimalo iznenadili – unutra je bio Burim Čelja.

Radi se o sarajevskom lopovu koji iza sebe ima na stotine provalnih krađa i bezbroj puta je uhićen. Očito ranije lekcije nije naučio.