Home Društvo Prijatelji preminulog policajca vlastitim novcem otplatili stambeni kredit koji je pokojnik imao

Prijatelji preminulog policajca vlastitim novcem otplatili stambeni kredit koji je pokojnik imao

SHARE

Prijatelji i radne kolege Branislava Ernauta pripadnika posebne jedinice policije KPZ Banja Luka, koji je iznenada preminuo u 35. godini života, napravili su human gest i vlastitim novcem otplatili stambeni kredit koji je pokojnik imao.

Osobe bliske njegovoj obitelji objasnile su za Srpskainfo da je inicijativu o otplati stambenog kredita pokrenuo Goran Selak, direktor KPZ Banja Luka.

Organizirao je večeru na koju su pozvani humani ljudi, a cilj je bio da se prikupi 68.200 maraka, koliko je iznosila glavnica stambenog kredita, a koji je Ernaut trebao otplaćivati narednih 17 godina. Prikupljeno je i nekoliko tisuća maraka više, a taj novac je uplaćen na račun obitelji našeg pokojnog prijatelja. Nadamo se da smo na ovaj način barem malo olakšali obitelji Ernaut. Branislav je to zaslužio, jer je bio čovjek kakav se rijetko može upoznati – ispričao je prijatelj pokojnika koji je želio ostati anoniman.

Direktor KPZ Banja Luka Goran Selak za Srpskainfo je kratko potvrdio da je u čast pokojnog prijatelja organizirana večera, ali nije želio detaljnije govoriti o njoj.

Podsjetimo, Branislav Ernaut se srušio tijekom rekreacije u parku Mladen Stojanović u Banjaluci 15. listopada navečer i hitno je prebačen u UKC Republike Srpske, gdje mu je ustanovljeno pucanje aneurizme na krvnom sudu u mozgu.

Na inzistiranje prijatelja, prebačen je u Beograd, gdje su liječnici također dali sve od sebe, ali nije mu se moglo pomoći.

On je 1. studenog trebao napuniti 36 godina.

Omiljen kod radnih kolega, prijatelja i svih koji su ga poznavali, Ernaut je bio sportaš i kako kažu kolege, ljudska veličina koja će svima ostati u sjećanju.

Ernaut je sahranjen 19. listopada u Lušci Palanci kod Sanskog mosta.