Home Crna kronika Istraga ubojstva Lane: Policija uzima brisove grla GSS-ovcima radi eliminacije DNK tragova

Istraga ubojstva Lane: Policija uzima brisove grla GSS-ovcima radi eliminacije DNK tragova

SHARE

Istražitelji su prije nekoliko dana pozvali sve osobe koje su bile na licu mjesta kada je tijelo nesretne djevojke izvučeno iz rijeke, prvenstveno pripadnike GSS-a koji su sudjelovali u akciji, a da bi im uzeli bris grla na analizu radi uzimanja uzoraka za DNK.

Uglavnom, radi se o osobama koje su mogle doći u kontakt s tragovima ili predmetima na mjestu pronalaska tijela, a čiji će uzorak, odnosno biološki materijal poslužiti za eliminaciju da bi se došlo do profila osumnjičenog, piše avaz.

Neshvatljiva je činjenica da su istražitelji tek preksinoć, 25 dana od ubojstva, uz pomoć forenzičara pretresli kuću u blizini mjesta pronalaska tijela.

Riječ je o kući koja pripada ribaru koji je i učio tijelo i koji je u svojstvu svjedoka bio prisutan pretresu.

Inače, ta kuća je nedovršena i on u njoj ne živi, već povremeno dolazi tu na pecanje.

Kada je riječ o rezultatima vještačenja, u MUP-u ZHK i u Tužiteljstvu Zapadnohercegovačke županije, pod čijim se nadzorom i vodi istraga, navodno, još nema povratnih informacija.

Tako se čekaju rezultati vještačenja Lanine odjeće, između ostalog dukserice i farmerica, koje su, kako smo saznali, bile poderane.

Na vještačenju su i njene bilješke, laptop, ali i telefon koji je, navodno, bio upaljen u trenutku pronalaska, ali je iz neutvrđenih razloga ugašen te se zbog jake šifre ne može ponovo pokrenuti.

Telefon je, trenutno, na vještačenju u jednoj agenciji u Njemačkoj, prenosi Hercegovina.info