Home Crna kronika MIGRANTI SLUČAJNO ZAPALILI OBITELJSKU KUĆU PREDSJEDNIKU SKUPŠTINE ŽUPANIJE

MIGRANTI SLUČAJNO ZAPALILI OBITELJSKU KUĆU PREDSJEDNIKU SKUPŠTINE ŽUPANIJE

SHARE

Predsjednik Skupštine Tuzlanske županije Žarko Vujović (Socijaldemokrati BiH), rođeni Bilećanin, nekadašnji košarkaš i direktor Sloboda Dite, kazao je kako su migranti slučajno zapalili njegovu obiteljsku kuću izgrađenu 1918. godine.  

– Samo muka može natjerati čovjeka da spava u kući koja je stara cijeli vijek. Moj brat ih je nalazio po 20 ili 30 unutra. Kako bi se zagrijali, ložili su vatru i zapalili kuću – kaže Žarko Vujović.

U Tuzlanskoj županiji institucije još uvijek nemaju pravi odgovor na migrantsku krizu.

Dnevno u Tuzlu iz pravca Zvornika i Bratunca stiže nekoliko stotina migranata.

O tom problemu je govorio i Bego Gutić, zastupnik SDA u Skupštini TŽ-a.

– Imamo ministra sigurnosti Dragana Mektića koji se politikom bavi na estradnjački način. Rekao je kako je samo nekoliko tisuća migranata u BiH, a njih nekoliko tisuća ima samo u Bihaću – kaže Gutić.

Upravo na problem zbrinjavanja migranata u Tuzli upozoravaju volonteri koji mjesecima pomažu nesretnim ljudima na autobuskoj stanici u Tuzli.

– Imat ćemo problem priliva dolazaka migranata iz Srbije i povratka migranata iz Bihaća koji žele ponovo preko Drine. Tuzla će biti to čvorište puteva i može se svašta dogoditi. Pogotovo jer dolazi zima“, kažu nam volonteri sa tuzlanske autobuske stanice.

Svojevremeno je Gradsko vijeće Tuzla usvojilo zaključke koji su se ticali migrantske krize, ali niti jedan od zaključaka nije implementiran, piše Saransak.com.