Home Crna kronika Policija objasnila što se dogodilo tijekom hvatanja ubojice iz Nedžarića

Policija objasnila što se dogodilo tijekom hvatanja ubojice iz Nedžarića

SHARE

Dana 05.11. 2019. godine u 07.17 sati obaviješten je Operativni centar Uprave policije MUP-a Sarajevske županije da su dvije osobe zadobile ozljede, na lokalitetu Nedžarića, u ulici Aleja Bosne Srebrene, za koje se sumnja da su nastale upotrebom vatrenog oružja, priopćeno je iz MUP-a SŽ, prenosi Depo.ba

Na mjesto nesreće odmah su izašli policijski službenici i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, čiji liječnik je konstatirao smrt jedne osobe, dok je druga ozlijeđena osoba prevezena u UKC Sarajevo.

Od posljedica upotrebe vatrenog oružja smrtno je stradala ženska osoba inicijala S. T. rođena 1980. godine, dok je, takođe ženska osoba, inicijala S.M. rođena 1960. godine, zadobila teže tjelesne ozljede, te je zadržana na liječenju na Klinici za torokalnu hirurgiju UKC u Sarajevu i nalazi se izvan životne opasnosti.

Na mjestu događaja je izvršen očevid kojim su rukovodili tužitelji Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, te je, po okončanju istog, uspostavljeno normalno odvijanje prometa ulicom Aleja Bosne Srebrene, koje je bilo u prekidu od trenutka izlaska policijskih službenika na mjesto događaja.

Radeći na rasvjetljavanju izvršenih krivičnih djela, u ovom trenutku kvalificiranih kao “Ubojstvo” iz člana 166. i “Izazivanje opće opasnosti” s težom posljedicom iz člana 323. KZ FBIH, policijski službenici Uprave policije MUP-a SŽ su identificirali osumnjičenog koji se nakon izvršenja krivičnih djela svojim vozilom udaljio sa mjesta događaja, a radi se o Nedžadu Čauševiću, rođen 1978 godine.

Ostvarena je neophodna suradnja sa službenicima Obavještajno sigurnosne agencije BiH i policijskim službenicima PU Istočnno Sarajevo MUP-a RS, te je na lokalitetu Krupca, područje Istočne Ilidže, locirano vozilo koje je osumnjičeni koristio tijekom izvršenja krivičnih djela, a potom i osumnjičeni na obližnjem lokalitetu.

Nakon što je primjetio policijske službenike došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane osumnjičenog, kojom prilikom nitko nije ozlijeđen, a potom je, uočivši veći broj policijskih službenika u svojoj blizini, isti izvršio samoubojstvo aktivirajući ručnu bombu, navodi se u priopćenju MUP-a ŽS.