Home Crna kronika Iskorištavao žene na razgovoru za posao, drogirao ih i fotografirao u nezgodnim...

Iskorištavao žene na razgovoru za posao, drogirao ih i fotografirao u nezgodnim pozama. Do detalja je dokumentirao svoje perverzije i uredno ih vodio u tablicama

SHARE

Gnjusan slučaj iskorištavanja moći i mladih žena otkriven je u vrhu Ministarstva kulture u Francuskoj. Bivši visoki rukovoditelj trenutno je na suđenju zbog suludog ponašanja, naime on je podmetao diuretike u piće mladim djevojkama, zatim im ih je promatrao i fotografirao dok uriniraju i to u periodu od čak 10 godina.

Kako je to bilo moguće? Christian N., pišu lokalni mediji, mladim kandidatkinjama za posao usuo bi diuretik u piće, zatim bi ih odveo na dugačko razgledavanje grada – čekao je da lijek počne djelovati. Zatim bi ih prisilio da uriniraju negdje na otvorenom, zaklanjajući ih jaknom, tako je nesmetano mogao promatrati djevojke dok obavljaju nuždu.

Također je poskrivećki snimao fotografije ispod njihovih suknji, dok bi sjedale pred njim u uredu. Christian N. do detalja je dokumentirao svoje perverzije i uredno ih vodio u tablicama, u kojima je bilo oko 200 imena i bilješki o ponašanju. Konačno je ulovljen prošlog lipnja, godinu kasnije konačno je podignuta optužnica zbog njegova uznemirujućeg ponašanja.

Otkriven nakon što je slikao kolegicu

Postavlja se pitanje kako je mogao tako dugo, nesmetano zlostavljati i narušavati intimu stotina žena? Francuski Libération razgovarao je s nizom upletenih strana, od pet žrtava do nekoliko izvora iz ministarstva te su objavili poduži izvještaj o slučaju.

Optužen je za davanje štetne tvari, seksualni napad zlouporabom pozicije moći, fotografsko kršenje privatnosti te prijestupe iz domene droga. Priznao je da je drogirao i fotografirao žene, nazvao je svoje ponašanje ‘kompulzivnim’ i tvrdio je kako je želio da prestane prije nego se otelo kontroli. Njegova procjena je da je zlouporabio 10 do 20 žena.

Jedna od njegovih žrtava hospitalizirana je zbog teške urinarne infekcije, on je tvrdio da nije bio svjestan štetnog učinka diuretika. Državni službenik svoje ‘mokre snove’ ispunjavao je uglavnom s mladim ženskim kandidatkinjama za posao, koje su tražile svoje prvo zaposlenje.

Sve se otkrilo prošlog lipnja i to slučajno, kolega ga je vidio da fotografira noge kolegice tijekom sastanka i prijavio je to nadređenima. U istrazi koja je tada uslijedila pregledano mu je računalo gdje su pronađene njegove tablice naziva ‘Eksperimenti’. U tablicama je pronađena cijela arhiva njegovog desetogodišnjeg zlostavljanja nemoćnih mladih žena.