Home Crna kronika Osumnjičene za grupno silovanje u Dalmaciji pustili na slobodu

Osumnjičene za grupno silovanje u Dalmaciji pustili na slobodu

SHARE

Petorica mladića osumnjičenih za grupno silovanje maloljetnice u Dalmaciji izašla su u ponedjeljak poslijepodne iz istražnog zatvora, doznaju 24sata.

Rješenja su potpisana, svi svjedoci su saslušani i podneseni su zahtjevi za ukidanjem istražnog zatvora. Razlog? Saslušani su svi svjedoci zbog kojih im je i određen istražni zatvor kako ne bi utjecali na njih.

Odvjetnica žrtve Sanja Bezbradica Jelavić smatra da su osumnjičenici trebali ostati u istražnom zatvoru.

“Prije nego što su pušteni na slobodu, uputila sam Županijskom državnom odvjetništvu zahtjev oštećenice sa svim ozbiljnim razlozima koji upućuju na daljnju potrebu istražnog zatvora”, rekla je Sanja Bezbradica Jelavić.

Također, neslužbeno doznaju 24sata da je odvjetnica žrtve podnijela prigovor i zatražila da se slučaj prebaci sa zadarskog na zagrebački sud.

Nije nam htjela potvrditi ni demantirati ovu informaciju.

“Predmet je tajan i ne mogu ništa komentirati” rekla je odvjetnica.

Ispitana i žrtva

Prije dva tjedna ispitana je i žrtva. Ispitivanje se, kako neslužbeno doznajemo, vodilo gotovo cijeli dan. Uz pauze, djevojku su putem videolinka ispitivali od devet ujutro do nešto poslije 16 sati.

Na ispitivanju u zgradi zadarskog suda su bili prisutni osumnjičenici kojima je oduzeta sloboda, državni odvjetnik, punomoćnica oštećene i branitelji osumnjičenika.

Podsjetimo, slučaj višestrukog grupnog silovanja maloljetnice iz Dalmacije za koji su osumnjičena sedmorica mladića zgrozio je Hrvatsku.

Petorica osumnjičenih za silovanje djevojke privedena su u istražni zatvor nakon odluke Izvanraspravnog vijeća koje je poništilo prvotnu odluku suca Ivana Markovića o puštanju na slobodu uz mjere opreza.