Home Vijesti Policijski komesari iz FBiH ocijenili kako je sve ozbiljnija situacija s migrantima

Policijski komesari iz FBiH ocijenili kako je sve ozbiljnija situacija s migrantima

SHARE
Policijski komesari iz FBiH, na sastanku koji je u organizaciji Federalne uprave policije održan u protekla dva dana u Tuzli, naglasili su da je sigurnosna situacija na prostoru FBiH zadovoljavajuća, ali su ukazali na sve ozbiljniju situaciju s migrantima ocijenivši da je USŽ po ovom pitanju najugroženija.

Određeni problemi s migrantima su izraženi i u Županiji Sarajevo i Tuzlanskoj županiji. Postoje i druge županije koji su pogođene ovim problemom. Bez obzira na to što je ovaj problem u nadležnosti državnog vrha, mi u Federaciji BiH ne smijemo ovaj problem prepustiti slučaju. Moramo kontinuirano pratiti ono što se događa, rekao je nakon sastanka direktor Uprave policije TŽ Dževad Korman.

Smatra da su pred Tuzlom ogromni problemi zbog migrantske krize, a s obzirom na pogoršavanje vremenskih uvjeta. Takvi uvjeti će se pogoršavati zbog, kako je rečeno, neadekvatnog djelovanja državnih tijela, odnosno međunarodne organizacije koja se bavi pitanjem migranata.

Ono što je za očekivati su provale u napuštene kuće. Oni neće moći izdržati na tolikim minusima i zato mi očekujemo da će doći do provala i to je ozbiljan problem. Također, treba intervenirati s onog humanog aspekta i prema ovim ljudima treba pokazati razumijevanje, kaže Korman.

On ističe da je u TŽ stanje sigurnosti dobro, a u prilog tome govori i činjenica o smanjenju broja prometnih nesreća, ali je došlo do povećanja broja poginulih u prometnim nesrećama.