Home Vijesti SKB Mostar: Otklonjeni kvarovi na aparatima za zračenje, onkološki pacijenti nastavljaju s...

SKB Mostar: Otklonjeni kvarovi na aparatima za zračenje, onkološki pacijenti nastavljaju s redovnim terapijama

SHARE

Jučer je na adrese većine medija stigla informacija o problemima sa radom aparata na Klinici za onkološke bolesti SKB Mostar.

-Pacijenti koji se nalaze na liječenju u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, na odjelu Onkologiji već mjesec dan ne mogu da dobiju odgovarajuću zdravstvenu njegu. Zbog učestaloga krvarenja aparata za zračenje (jedinica za vanjsku radioterapiju sa dva „moderna“ linearna akceleratora) aparat nije bio u funkciji nikako u tjednu od 21.10-25.10. a u iduća dva tjedna je radio samo 5 od ukupno 10 radnih dana. Zbog važnosti kontinuiteta zračenja oboljelih obraćamo se medijima i široj javnosti sa ovim problemom jet to sutra može zadesiti svakoga od vas. Ističemo da ne želimo upirati prstom tko je odgovoran za ovu situaciju, nego samo da tražimo način kako da probamo dobiti osnovno ljudsko pravo na liječenja. Moramo istaknuti da medicinsko osoblje Mostarske Onkologije (doktori ,sestre…) ulažu velike napore da pomognu pacijentima koliko je to god moguće u ovome trenutku i za to im veliko HVALA – navedeno je u informaciji.

Odgovor smo tim povodom zatražili iz SKB Mostar, a glasnogovornica Adrijana Pandža nam je jutros dostavila traženu informaciju.

Na Klinici za onkologiju SKB Mostar, prethodnih dana došlo je do niza manjih kvarova na aparatu za zračenje koji su uspješno otklonjeni i aparat je u pogonu od jutros, 12.11.2019.godite te pacijenti nastavljaju redovno sa svojim terapijama, prema rasporedu. Napominjemo kako u zadnjih sedam godina, otkako se pacijenti zrače na Klinici za onkologiju, nije došlo do prekida u kontinuitetu radioterapije pacijenata – navela je Pandža.

Mi smo možemo reći kako se nadamo da sličnih problema neće biti u budućnosti.

AU: M.K.