Home Crna kronika Milku Babović udario auto

Milku Babović udario auto

SHARE

Umirovljena sportska novinarka Milka Babović doživjela je nezgodu nedaleko od svog zagrebačkog stana. Prije nekoliko dana tijekom šetnje na 91-godišnju Babović naletio je automobil, a sve je srećom prošlo bez ozljeda.

– Išla sam preko ceste, a vozač je vidio mjesto za parkiranje i udario me. Pala sam, ali sam ujedno i strogo zavikala “ne smijete tako – rekla je Babović za Glas Istre.

Iako je zadobila udarac ne osjeća nikakve posljedice.

– Ipak sam ja stara sportašica, znam kako se pada – dodala je Babović koja je prije novinarske imala izuzetno uspješnu sportsku karijeru. Bila je jedna od najtalentiranijih atletičarki u bivšoj Jugoslaviji, no profesionalno se ipak odlučila baviti novinarstvom.

Najveći trag u sportskom novinarstvu ostavila radom na Hrvatskoj televiziji. Novinarstvom se počela baviti 1949. godine. Jedna je od osnivačica i bila je dugogodišnja urednica športske redakcije tadašnje TV Zagreb.

– Nije tada uopće bilo žena koje su pratile sport, pogotovo ne na televiziji. Kad sam s kolegama počela putovati, mnogi su me zafrkavali da sam pratnja. Ali, malo po malo su me svi prihvatili – rekla je u razgovoru za Glas Istre.