Home Društvo Razvojačeni branitelji postavili križ u Vukovarskoj ulici u Mostaru

Razvojačeni branitelji postavili križ u Vukovarskoj ulici u Mostaru

SHARE

Razvojačeni branitelji, zajedno sa svojim prijateljima jučer su postavili križ u Vukovarskoj ulici u Mostaru. Kažu kako su ga izrađivali tjedan dana, a jučer je vraćen na lokaciju na kojoj se ranije nalazio. Projekt je iniciran između njih osoba, a povod je bila dolazeća godišnjica pada Vukovara.

Na ovaj način su obični ljudi osigurali da se u ponedjeljak može dostojanstveno obilježiti godišnjica pada Vukovara.

Križ koji se ranije nalazi na ovoj lokaciji je oboren na Badnjak prošle godine i od tada se nitko nije udostojio vratiti ga na ovu lokaciju.

Ovaj put je postavljen metalni križ sa jakim temeljima, tako da će ovaj put oni kojima smeta trebati uložiti mnogo više napora kako bi ga opet vratili na zemlju.

Na lice mjesta su došli i djelatnici Parkova koji su udaljili kontejnere sa ove lokacije i uklonili divlju deponiju koja se stvarala već neko vrijeme. Također, oni bi trebali dodatno počistiti ovu lokaciju jer je zelena površina i dalje prekrivena ranim vrstama otpada.

Jučerašnji događaj je i poruka svim onima u tijelima vlasti. Činjenica da se građani moraju sami organizirati kako bi završili ovakve projekte dovoljno govori o tome kako institucije rade, piše Ero.tel.

Inače, na ovoj lokaciji je trebao biti postavljen Spomenik žrtvama Vukovara, ali projekt je zaustavljen jer odluku o tome mora donijeti Gradsko vijeće kojeg Mostar nema više od desetljeća.

Ironična je činjenica kako zgrade mogu nicati kao gljive poslije kiše, a za jedan spomenik se moraju čekati brojne dozvole i suglasnosti. I to je pokazatelj impotencije određenog dijela politike, zaključuje se u tekstu Ero.tela