Home Zanimljivosti BIRA SE HERCEGOVKA GODINE: U izboru su žene iz Frankfurta, Offenbacha, Düsseldorfa,...

BIRA SE HERCEGOVKA GODINE: U izboru su žene iz Frankfurta, Offenbacha, Düsseldorfa, Münchena, Nürnberga, Aachena…

SHARE

Hrvati iz iseljeništva s velikim zanimanjem prate izbor “Hercegovka godine”, kojeg po prvi put organizira udruga “Male Melodije” iz Mostara po idejnom projektu Daniele Škegro, piše Fenix magazin. 

Nominacije za izbor su počele tek prije nekoliko dana, a već je oko 60-tak nominiranih imena.

Među nominiranim Hercegovkama iz iseljeništva su Arabella Primorac iz Böblingena, Marica Boras iz Düsseldorfa, Sanja Markić iz Offenbacha kod Frankfurta, Ivana Bošković iz Frankfurta, Anita Pavičić iz Aachena, Mia Škrobo iz Münchena, Renata Zovko iz Nürnberga, i Iva Landeka, poznata nogometašica iz Švedske.

Prema riječima organizatora, žene su nominirane od svojih majki, djece, mladića, supruga, prijatelja, ali i onih osoba koje ih ne znaju osobno, već po njihovu radu i djelu.

Dok su jedne nominirane jer svoje slobodno vrijeme odvajaju kao bi pomogle ljudima koji tek dolaze u Njemačku, od davanja savjeta, pronalaženja informacija, pa čak i liječnika, pokreću humanitarne akcije, druge su nominacije zaslužile jer kroz svoj rad i djelovanje pronose hercegovačko ime u tuđini. Nominirane su i mlade Hercegovke treće generacije hrvatskih iseljenika, a koje su svojim starijima dale trenutke sreće i ponosa jer su ustrajne u čuvanju svoje hercegovačke tradicije, kulture, podrijetla…

Nominacije traju do 05. prosinca 2019. godine u 23:59 sati. U izboru mogu sudjelovati sve Hercegovke iz BiH, Hrvatske i iseljeništva. Nominirati ih se može putem e-mail adrese hercegovkagodine@gmail.com. Uz ime i prezime nominirane osobe, potrebno je priložiti kratak opis zašto baš ta osoba zaslužuje tu titulu, i fotografiju nominirane osobe.

Dodjela titule “Hercegovke godine” održat će se 17. prosinca u Hrvatskom domu „Herceg Stjepan Kosača“ s početkom u 19 sati. Organizatori najavljuju spektakularnu večer uz odličnu glazbu i modnu reviju.

Imena svih dosad nominiranih Hercegovki možete pogledati na linku Hercegovka godine.