Home Crna kronika Policajac koji je medijima dostavio snimku prebrze vožnje zamjenika direktora policije, ostao...

Policajac koji je medijima dostavio snimku prebrze vožnje zamjenika direktora policije, ostao bez posla

SHARE
Policajci su otkrili “krticu” u svojim redovima koja je medijima dostavila snimku “presretača” koji je u prometnom prekršaju uhvatio Josipa Ćelića, tada zamjenika direktora policije, koja ga je stajala tog položaja nakon što je RTL objavio snimku.

Policajac PU zadarske iz ustrojstvene jedinice koja je utvrdila prekršaj počinio je težu povredu službene dužnosti jer je dostavio snimku neovlaštenoj osobi i 8. studenoga je udaljen iz službe. Protiv njega će biti podnesen zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka. Zbog sumnje da je počinio i kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti, u tijeku je kriminalističko istraživanje koje se provodi u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom radi utvrđivanja svih relevantnih okolnosti, odgovorili su iz MUP-a na upit Jutarnjeg lista.

Nakon utvrđenog prekršaja, policijski službenici 12. ožujka ove godine na mjestu događaja zamjeniku glavnog direktora policije izdali su zapisnik o utvrđenoj brzini kretanja vozila, a koji je on vlastoručno potpisao te su uredno evidentirali i sačuvaili snimku navedenog prekršaja. Međutim, potom nisu poduzeli daljnja postupanja radi sankcioniranja zamjenika glavnog direktora, već su to učinili tek nakon što je informacija objavljena u medijima.

Nije potvrđen medijski navod da je zamjenik glavnog ravnatelja tražio od načelnika policijske uprave da se prekršaj koji je počinio ne procesuira, odnosno da se snimka utvrđenog prekršaja ukloni, kažu u policiji.

Ćelić je 28. listopada podnio “zahtjev za razrješenje s dužnosti” nakon što je otkriveno da je u martu uhvaćen u prebrzoj vožnji, ali da nije bio kažnjen, piše Jabuka.tv