Home Društvo UZNEMIRUJUĆE! Njemačka tv u Vukovaru nakon pada snimila grozotu: Ulovila zločinca na...

UZNEMIRUJUĆE! Njemačka tv u Vukovaru nakon pada snimila grozotu: Ulovila zločinca na djelu, opisao im kako je ubijao Hrvate.

SHARE

Reportaža njemačke televizije Spiegel tv snimljena ubrzo nakon pada Vukovara, Hrvatima je nedovoljno poznata. Oni koji su je vidjeli, učinili su sve da zločinac Dragan Sučević koji je u kamere bez imalo zadrške ispričao kako je u želji da osveti oca nemilosrdno ubijao Hrvate, dođe pred lice pravde.

Vukovarci su ga prijavljivali

Dragan Sučević bio je rak-rana Vukovaraca koji su do prije par godina kazivali kako više “ne mogu podnijeti da im se šeće pred nosom po Vukovaru”. Sučević je povremeno dolazio na vukovarsku tržnicu, iako je najnormalnije živio u Borovu Naselju. Istom onom gdje su ga njemački novinari “ulovili” kako naoružan pištoljem hoda među leševima i hvali se kako “ubija odma”… Na pitanje koga je ubijao pištoljem kojim za vrijeme intervjua maše, Sučević odgovara: “Hrvate. Ali nisam ih ubio dovoljno”. Zatim novinare odvodi do leša hrvatskog civila, ubijenog starca i s gađenjem govori “presvuko se”, aludirajući na to da su svi ubijeni bili hrvatski branitelji.

Ogorčeni Vukovarci ovaj su zapis stavljali i na Facebook stranicu RH uz objašnjenje da zločinac i dalje živi u Borovu Naselju, međutim, nitko nije odreagirao i Sučević je prije nekoliko godina u Borovu Naselju umro prirodnom smrću…

Draganov sin bio je odvažni hrvatski branitelj

Priča o Draganu Sučeviću nije nepoznata. O dotičnom zlikovcu već pisalo, u ponešto nježnijem kontekstu, doduše. Sučevićeva želja za ubijanjem Hrvata i osvetom izniknula je zbog oca koji mu je stradao u ratu, ali i zbog sina koji je odabrao hrvatsku stranu. Dragan Sučević je, naime, bio oženjen za Hrvaticu s kojom je imao sina Darka, perspektivnog, mladog budućeg košarkaša koji je trenirao u “Vuteksu” i kojeg je rat zatekao u 18. godini. Darko Sučević se u obranu uključio početkom kolovoza 1991. godine, a bilo je onih koji su na to gledali sa sumnjom jer su znali da mu se otac isticao po velikosrpskim stajalištima i da je na neprijateljskoj strani u Borovu Naselju. Darko je bio uporan i nije se htio razlikovati od svojih prijatelja i susjeda pa se vratio iz Zagreba gdje su njegovu generaciju slali da u miru završi srednju školu. Majci Ani je doslovno rekao: „Ti si me učila da su sve hrvatske majke iste, po čemu bi se ti trebala razlikovati. Svi moji prijatelji su u obrani Vukovara i sve njihove majke su zabrinute”. Majka, a niti bilo tko drugi više se nije protivio njegovoj želji i on se vratio na ono isto mjesto gdje je ranije bio u obrani Borovog Naselja, dakle na prvu crtu.

Ratovao protiv sina koji je poginuo

Njegov otac, Dragan, među prvima je obukao uniformu JNA i počeo širiti velikosrpske stavove. Otac i sin su, dakle, pucali i ratovali jedan protiv drugog. Poginuo je, na žalost, Darko… Njegovi suborci svjedoče da nikada nije odbio zadatak niti izostao s položaja. Želio je i morao biti dvostruko bolji kako bi pokazao da nije poput oca Dragana koji je 19. studenoga s „oslobodiocima” ušao u Borovo Naselje i zarobljene branitelje i civile u bijesu pitao: „Gdje je onaj mali Zenga da mu ja lično sudim?!” Darko se u to vrijeme povukao s ostalim braniteljima u prostore kombinata „Borovo” i našao se među onima koji nisu mogli mirno gledati kako gori „Borovo Commerc” i koji su nasjeli pozivu neprijatelja da idu gasiti požar. One koji su izašli odmah su zarobili i svrstali u manje skupine te odvodili u raznim smjerovima, a on je bio među devetoricom koji su odvedeni na Trpinjsku cestu do kuće, kućnog broja 33. Uvodili su ih tu u dvorište te kuće i jednog po jednog ubijali bez ikakovog suda, i to samo zato jer su branili svoje. Među onima koji su tu ubijeni bio je i Darko Sučević, sin zlotvora koji je preživio rat i nekažnjen umro u Hrvatskoj.

Pogledajte Dragana Sučevića na 6:36 minuti stravičnog videozapisa: